tiistai 1. helmikuuta 2011

Taikauskoa

Törmäsin jokunen aika sitten paikalliseen taikauskoon. Tokihan meillä Suomessakin on omat uskomuksemme tikkaiden ali kävelemisestä tai mustista kissoista. Täällä törmäsin kuitenkin kahteen asiaan, joita mielestäni Suomalaisessa taikauskossa ei ole.

Palavasta kynttilästä ei saa sytyttää tupakkaa. Se tietää huonoa/pahaa itselle tai läheisille. En tiedä voiko kynttilästä sytyttää jotain muuta kuten toisen kynttilän, tulitikun tms. Mutta savukkeen sytyttäminen on ehdottomasti "kiellettyä".

Vapaana lentävä lintu sisällä huoneessa tietää myös huonoa onnea, jopa kuolemaa. Sitä pidetään ennemerkkinä pahasta.

Sitten muita asioita :)

Lapsi yksii, taas. En tiedä onko kyseessä tavallinen flunssa vai mikä. Lääkärireissu taitaa olla edessä, ellei tuo tuosta tokene. Tosin nyt on taas liikkeellä vaikka sun minkälaista pöpä, joten toivottavasti helpottaa pian. Tuntuu vain niin kurjalta kuunnella toisen yskimistä, etenkin kun ei itse voi tehdä muuta kuin antaa yskänlääkettä.

En muista kirjoitinko jo aikaisemmin tänne tuosta Suomen sosiaaliturvasta. Kelan päätöksen mukaan lapsen kohdalla lapsilisä säilyi normaalina. Itse en saa sosiaalietuuksia, mutta jos olisin vaikka raskaana tai synnyttäisin minulle pitäisi kuulua normaalit äitiysetuudet. No, sellaista ei ole suunnitteilla tällä hetkellä, joten se niistä etuuksista :) Siitä varmaan kirjoitinkin, että työttömyysetuutta ei makseta ulkomaille (muutoin kuin 3 kk:n ajaksi, jos lähtee työnhakuun toiseen EU/ETA-maahan).

Näin siis korkattiin helmikuu. En tiedä olisinko hyvilläni vai pahoillani, että tämän on vuoden lyhin kuukausi. Sen näkee sitten kuun lopulla, että kuinka paljon olen saanut opintoja kasaan. Hyvää ja toivottavasti aurinkoista helmikuuta kaikille!

3 kommenttia:

Jurmala kirjoitti...

Kynttilästä tuli tupakkaan => lienee turvallisuussyistä vedottu taikauskoon. Ei tarvitse olla pitkäkään otsaletti, kun jo roihahtaa tai pienessä paukkusessa tukka saa tulta sivummaltakin. Joten sinällään ihan terveellistä taikauskoa!

Sanna kirjoitti...

Tuo kynttiläjuttu ei ole vain latvialainen erikoisuus. Olen kuullut saman Mikolta, muistaakseni se oli jokin vanha merimiesten uskomus.

Riikka kirjoitti...

Jurmala voi olla oikeassa ;)

Mutta ei tuo varmaankaan ole pelkästään latvialaisten oma juttu. Olisi mielenkiintoista kuulla lisää noita merimiesten uskomuksia.