torstai 17. toukokuuta 2012

Apteekkimuseo

Vierailin pari viikkoa sitten Riian Apteekkimuseossa erään suomalaisen naisen kanssa. Olin ylättynyt kuinka paljon siellä oli nähtävää! Lisäksi eräs työntekijä, vanhempi mies, kertoi museosta mielenkiintoisella tavalla ja esitteli paikkoja ihanan eloisasti. Erityisesti juttelu saunasta saunassa oli mielenkiintoinen. Latviassakin käytetään vastoja saunassa, tosin niitä valmistetaan muustakin kuin koivusta, kuten humalasta, tammesta, lehmuksesta. Mutta kyllä minusta paras vasta syntyy juuri koivunoksista :)

 Kyltti museon ulkopuolella.

Työskentelytila.

 Vanha apteekki.

 Hammastahnaa (zobu pasta), päivävoidetta sekä yövoidetta. On sitä ennenkin osattu miettiä mitä naiset tarvitsevat tullakseen kauniiksi :)

 Ihania pikkuruisia lokeroita, missä on säilytetty lääkkeitä.

Alkoholiin säilötty käärme. Olisimme saaneet maistaa, jos olisimme halunneet. Kieltäydyimme kohteliaasti!

Museo sijaitsee Vanhassa kaupungissa, lähellä Galerija Centris ostoskeskusta osoitteessa R. Vagnera iela 13. Pääsymaksu oli vain yhden latin! Kannattaa käydä kurkkaamassa mikäli vanhat tavarat ja lääketiede kiinnostaa.

Täällä on muuten tapana, että takit jätetään narikkaan säilytykseen esim museokäynnin ajaksi. Nämä narikat eivät ole yleensä maksullisia, vaan sisältyvät lipun hintaan. Itsestään selvää on tietenkin se, ettei takin taskuun jätetä mitään arvoesineitä!

Ei kommentteja: