torstai 17. maaliskuuta 2011

Kevättä ilmassa

Viime viikonloppuna lämpötila nousi jo plus kymmeneen asteeseen, joten kevät taitaa viimeinkin tulla! Tällä viikolla on saatu myös nauttia auringosta ja plusasteista. Toki öisin lämpötila on mennyt vielä miinuksen puolelle. Lumi on myös lähtenyt sulamaan ja paikoin lumikinokset ovat jo kadonneet kokonaan. Siellä täällä myös sitkeimmät sipulikasvit yrittävät nostaa päätään.

Minun on todella vaikea sanoa, olenko kevät, kesä, syksy vai talvi ihminen. Kaikissa vuodenajoissa on hyvät ja huonot puolensa. Ehkä minä yritän nauttia kustakin vuodenajasta kerrallaan ja imeä sen tarjoamaa positiivisuutta itseeni :)

Sitten sananen autoilusta.

Täällä on autoilijoita aivan laidasta laitaan. Suurin osa noudattaa liikennesääntöjä ja nopeusrajoituksia, mutta sitten on niitä jotka eivät noudata. Olen oppinut täällä ajaessani ehkä enemmän, kuin kymmenen vuoden aikana Suomessa. (Mutta täytyy muistaa, etten ajanut Suomen suurkaupungeissa kuten esim. Helsingissä.)

Eilen jännitti taas kerran, kun ajelin kolmekaistaista tietä keskikaistalla. Taustapeilistä huomasin kahden auton lähestyvän aika kovaa. Itsellänikin oli reilu 90 km/h mittarissa. Viuh, nuo autot sujahtivat ohitseni molemmin puolin eikä vauhti hiljentynyt ollenkaan. Kyllä siinä hetken mietti, että vaikka itse ajaisi sääntöjen mukaan niin toisen kanssa-autoilijan tekemä kohtalokas virhe voisi koitua myös omaksi vahingoksi. Ja näitä juttuja tapahtuu joka päivä kun autoilen tuolla muiden seassa.

Turvallisia kilometrejä kaikille vähän tai paljon autoileville!

Ei kommentteja: