tiistai 28. helmikuuta 2012

Terveisiä Suomesta!

Viime viikko lomailtiin Suomessa. Toisaalta oli ihanaa olla kotimaassa, toisaalta taas oli ristiriitaiset fiilikset. Aiemmin en ole joutunut pohtimaan juurikaan niin sanottuja elämän suuria kysymyksiä, kuten kuka olen ja mistä tulen. Nyt ulkomailla asuessa, on joutunut pohtimaan omaa historiaansa ja myös tulevaisuuttaan uudesta, erilaisesta näkökulmasta.

Suomi on rakas kotimaa, missä on hyvä olla. Toisaalta huomaan taas ehkä herkemmin niitä epäkohtia, joihin ei ole aiemmin kiinnittänyt huomiota. Eniten hätkähdin ruokakaupassa kun kassa ilmoitti ostosten summan. Enhän minä edes ostanut kuin yhden muovikassillisen ruokaa! Tai no joo, myönnetään että kai sinne ostoskoriin tuli valikoitua niitä harvinaisempia herkkuja, mitä täältä ei saa ;)

Loma oli kuitenkin kaikin puolin onnistunut. Näin muutamaa ystävää ja juttelin muutamien kanssa puhelimisessa. Sairastuin tosin flunssaan, mikä verotti hieman voimia ulkoilla. Onneksi kyseellä oli kuitenkin tavallinen flunssa, eikä influessa jota sitäkin oli kuulema liikkeellä.

Loman ehkä parasta antia oli lapsen oppima ässä. Ihanasti sanoo nyt "yksi, kaksi, miksi"! Ei tuo ässä ihan kaikissa sanoissa kuulu noin hienosti, mutta noissa sanossa + joissakin muissa ässä tulee oikein kivasti :) Venäjän kielessähän on ainakin seitsemän erilaista ässää, joten sitä kieltä osaavat tietävät kuika tärkeitä ässät ovat. Mutta minä olen iloinen tästä lapsen ainoastakin ässästä!

Kielestä tulikin mieleen, että reilu viikko sitten Latviassa äänestettiin venäjän kielen asemasta. Osa olisi halunnut venäjästä Latvian toisen virallisen kielen latvian rinnalle. Asiasta järjestettiin kansanäänestys, jonka tulos oli yksiselitteinen: 3/4 äänestäneistä äänesti vastaan eli Latviassa on jatkossakin vain yksi ainoa virallinen kieli: latvia!

Seuraava Suomen reissua odottellen jo, toivottavasti viimeistään kesällä pääsen mökille rentoutumaan! Sitä ennen nautin Riian keväästä. Vielä meillä on täällä lunta ja pakkastakin, mutta eiköhän se kevät hieman aiemmin tänne rantaudu kuin kotisuomeen :)

Ei kommentteja: