sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Madara

Olen tutustunut jo kesän alussa Madaran ekokosmetiikkaan. Halusin kuitenkin testata tuotteita ensin itse, ennen kuin kirjoitan niistä tänne. Madara on latvialainen yritys, joka valmistaa ekologista kosmetiikkaa käyttämällä muun muassa luonnonmukaisesti viljeltyjä kasveja. Tuotteet eivät myöskään sisällä kemiallisia säilöntäaineita.

Itse olen käyttänyt koko kesän Madaran sävyttävää päivävoidetta, ja olen ollut tyytyväinen. Iho on saanut sävyä ilman paksua ja ahdistavaa meikkivoidetta. Sävyjä löytyy kaksi, ja voide imeytyy nopeasti ihoon. Mukava puoli Madaran voiteissa on myös se, ettei niitä tarvitse kerralla hurjaa määrää. Omalle sekaiholleni riittää puolitoista painallusta pumppupullosta, enemmän on jo liikaa.

Kuva: Madara / sävyttävä päivävoide

Kosmetiikka valikoima ei ole kovin laaja, mutta sieltä löytyvät perusvoiteet, puhdistusaineet, shampoo, hoitoaine, deodorantti sekä selluliittivoide. Tietenkin kaikki on omasta ihotyypistä kiinni, mutta esimerkiksi käsivoide tai shampoo voi olla kiva tuliainen Latviasta. Mukavan plussan tuo myös pakkausen kierrätettävyys. Ainakin täällä Latviassa tyhjän purkin saa palauttaa Madaran myymälään, valitettavasti en tiedä toimiiko vastaavanlainen kierrättäminen Suomessa.

Madaralla on myymälöitä ympäri Riikaa, ainakin Spicen, Galerija Centrsin ja Dominan ostoskeskuksissa. Lisäksi tuotteita vcoi ostaa joistakin Kolonnan ja Biotekan myymälöistä sekä Stockmannilta.

6 kommenttia:

Jurmala kirjoitti...

Olen nähnyt Madara-tuotteita myös Suomen Sokoksissa. Mutta, eihän se silti estä tuomasta tuliaisia. Ja jos unohtuu, niin saa sitten täältä paikata latvialaisilla tuotteilla. Elämme globaalissa maailmassa. Hyvä yhdessä leviää toiseen rajattomasti.

Viherrys kirjoitti...

Madara on ollut Suomessa noin 1,5v. Se sai puolitoista vuotta sitten sertifikaatin Ecosert. Ruohonjuuret ja Sokokset myyvät. Myös joistakin pienemmistä liikkeistä löytyy.

Madara on myös oma suosikkini. Regenerating voide (syväkosteuttava) on tällä hetkellä lemppari tehovoiteena. Samoin iho-öljy on aivan ihanan raikastuoksuinen ja tehokas vartalolle. :-)

Susanna kirjoitti...

Heippa! Tää on hieman off topic, mutta haluaisin kysyä panetko pahaksesi jos linkkaan blogisi omani blogilistaan? :)

Viherrys kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Riikka kirjoitti...

Hienoa, että tuotteet ovat jo tuttuja Suomessa. Itse olen ollut aikaisemmin niin Lumenen nimeen vannova kosmetiikan käyttäjä, että olen tainnut kulkea laput silmillä Sokoksen kemppariosastolla.

Hintatasoa jäin miettimään, että voisikohan olla että Madaran tuotteet ovat täällä Latviassa edullisempia kuin Suomessa? Ainakin Stendersin kohdalla näin taitaa olla. Joten siinä mielessä voivat olla hyväkin tuliaisidea tai lahja itselle :)

Susanna, lisää ihmeessä blogini listaasi :) Tuolta omasta listastani löytyy muutama muukin Balttia-aiheinen blogi, jos haluat tutustua myös niihin. Luulen, että linkittäminen on ok niidenkin kohdalla. Olenkin tainnut lisätä sinun blogisi (lupaa kysymättä) omaan listaani, jos haluat että poistan sen niin sano ihmeessä!

Susanna kirjoitti...

Selvä, hienoa! Ei tarvitse poistaa, ei se minua häiritse ollenkaan.. päinvastoin :D On hienia muutenkin, että meillä Balttiassa asuvilla on jotain yhteistä. Mukava kuulla mitä tapahtuu ympärillä... suomeksi :D