torstai 1. syyskuuta 2011

Hyvää syyskuuta!

Nyt se syksy on sitten virallisesti täällä! Tällä viikolla on ollut vuoroin sadetta ja aurinkoa. Lämpötila yrittää vielä kiivetä kahdenkympin tietämille, mutta turhaan. Seuraavaksi suunnataankin ajatukset talven ja joulun odotukseen.

Kävin tänään rentouttavassa meripihkahieronnassa. Meripihka (latviaksi dzintars) on Latvian niin sanotusti kansalliskivi, ja hyvin suosittu myös muissa Balttian maissa. Meripihka-korut ja -esineet ovatkin hyvä matkamuisto niin täältä Riiasta, kuin muualtakin Balttiasta. Tämä meripihkahieronta ehtiin käyttämällä meripihkapuuteria sekä meripihkakiviä. Ihana ja miellyttävä kokemus!

Ihmismieli on muuten hassu. Tiedän, että minun pitäisi laittaa kaikki liikenevä aika ja energia tällä hetkellä opintoihini. Silti esimerkiksi kaappien siivoaminen ja kaiken muun turhanpäiväisen tekeminen kiinnostaisi paljon enemmän. Onneksi tutustuin tällä viikolla Pomodoro-menetelmään, joka (toivottavasti) auttaa minua pysymään oikeassa aikataulussa! Idea on tehdä 25 min töitä, pitää viiden minuutin tauko ja tehdä taas 25 min töitä. Tätä voi jatkaa niin pitkään kuin itse haluaa tai se omaan aikatauluun sopii.

Aurinkoisia ja kirpeitä syyskuun päiviä!

3 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Hei Riikka! En jotenkin ole blogia seuratessa huomannut, että mitä opiskelet Riiassa? Asun täällä itsekin ja opiskelen ja olisi mukava tutustua uusiin suomalaisiin :)

Riikka kirjoitti...

Hei Anne!

Opintoni ovat hieman sekalaiset, joten vaikea sanoa niitä helposti ja yksinkertaisesti :)

Laita minulle sähköpostia osoitteeseen: riikkariiassa@gmail.com
Voisimme sopia tapaamisen jollekin päivälle?

Susanna kirjoitti...

Ajattelin itsekkin kokeilla kyseistä hierontaa, sain -30% alennuskupongin, joten pitäisi joku päivä mennä rentoutumaan vaihteeksi! :D