torstai 25. elokuuta 2011

Syksyisiä ajatuksia

Taas on aika hurahtanut huomaamatta. Osin tuo aika on mennyt arkeen asennoitumiseen, sillä syksy ja opiskeluajatukset kolkuttavat taas ovella. Vaikka tänään onkin ihanan aurinkoinen ja toivottavasti lämmin päivä, niin kyllä se syksy on sieltä tulossa. Itselläni syksyn tuloon on kaksi varmaa merkkiä: ryhdyn neulomaan villasukkaa ja punaviini maistuu taas paremmalta kuin valkoviini :)


Syksyyn kuuluvat myös omenat. Sain viikonloppuna paikallisilta ystäviltämme luomutilalla kasvatettuja omppuja sekä muita tuotteita. Kassissa oli muun muassa iso purkillinen luomuhunajaa! Eilen sain lisää omppuja suomalaiselta ystävältäni, jonka takapihalla on omenoita yli omien tarpeiden. Joten taitaa olla aika tehdä kesän ensimmäinen omenapiirakka.


Viime viikolla kävimme ruokkimassa lapsen ja naapurin kanssa sorsia läheisessä puistossa. Emme tainneet olla ensimmäisiä ruokkijoita, sillä sen verran hyvin sorsat tiesivät mitä tuleman pitää. Ahneita pikkuotuksia, joille kelpasivat kuivat ja kovettuneet leivänpalat.

Tällä viikolla söin elämäni ensimmäisen kerran sushia, ja tykkäsin! En tiedä miksi en ole aikaisemmin maistanut tätä herkkua, kai olen ollut ennakkoluuloinen. Sain kuitenkin hyvät opit ruokaseuralaiseltani, ja puikotkin pysyivät kädessä. Paikkana oli eräs Gan Bei -ravintolaketjun paikoista. Olen tykästynyt tuohon Gan Beihin jo viime keväänä, sillä listalta löytyy sushin lisäksi paljon muutakin. Etenkin kana-annokset ovat olleet suosiossani. Ravintoloita löytää muun muassa Alfan ja Origon kauppakeskuksista sekä Jurmalan kävelykadulta. Hinnat ovat edulliset, joten mahansa saa täyteen pienellä summalla. Suosittelen!

Tähän samaan voisin suositella Double Coffee kahvilaketjua, jonka toimipaikkoja tuntuu löytyvät joka kulmalta. Vanhassa kaupungissa on tietääkseni ainakin kolme ketjun kahvilaa, voi olla jopa enemmänkin. Paikoista saa myös ruoka-annoksia, mutta omia suosikkejani ovat erikoiskahvit sekä muut herkut, etenkin kuvassa taempana oleva Karamelu fresca.


Tämmöisiä kuulumisia tällä erää, nyt nokka kohti syksyn tuoksuja sekä opintoajatuksia. Opiskeluintoa kaikille niille, jotka ovat jo aloittaneet oman koulutiensä tälle syksylle. Illalla voi sytyttää kynttilät ja viikonloppuna nauttia lasillisen sitä ihanaa punaviiniä!

Ei kommentteja: