torstai 4. elokuuta 2011

Liettuassa

Kävimme heinäkuussa kahtena peräkkäisenä viikonloppuna Liettuan puolella, ensin Vilnassa, sitten Kaunasissa. Molemmat reissut olivat lähinnä vapaa-ajan matkoja, kävimme tutustumassa naapurimaan nähtävyyksiin ja menoon. Täytyy sanoa, että pidin :) Molemmissa kaupungeissa oli omat hyvät ja huonot puolensa.

Vilnassa yövyimme Vanhan kaupungin laidalla olevassa hotellissa, joka oli entinen luostari. Hotelli oli mukavalla paikalla, mutta ainoa miinus oli ilmastoinnin puute. Yli kolmenkymmenen asteen lämmössä sille olisi ollut käyttöä!


Jostain syystä en tullut ottaneeksi Vilnassa paljonkaan kuvia. Tosin aikaakaan ei ollut niin paljon kun olisi pitänyt olla. Olimme lauantaina aika myöhään perillä, joten ilta meni ruokapaikkaa etsiessä. Ravintoloista oli hurjasti tarjontaa Vanhan kaupungin puolella, mutta päädyimme Vanhan kaupungin ulkopuolella olevaan pieneen paikkaan, jonka nimeä en enää valitettavasti muista.

Toisena päivänä kävimme kuitenkin Vilnan ulkopuolella, Belmontasissa. Todella kaunis paikka, missä oli ravintoloita joka lähtöön. Puisto oli todella kaunis kierrellä ja katsella.

 Vettä oli vähän jokapuolella :)Toisena viikonloppuna kävimme Kaunasissa. Baltian kirjeenvaihtaja kirjoittaa blogissaan Kaunasista, kannattaa käydä kurkkaamassa hänen vinkkejään.


Kaunasin hotellimme sijaitsi myös Vanhassa kaupungissa. Molempina päivinä kiertelimme ja katselimme Kaunasin elämää, joka tosin näytti vaisulta ja hiljaiselta Vilnaan verrattuna. Lisäksi Kaunasin Vanha kaupunki ei mielestäni ollut aivan niin "laitettu" kuin Vilnan.

Kirkkoja löytyi kyllä joka nurkalta!

 Kaunasin linna.

Nähtävää oli vain tornissa.

Hintatasoltaan Liettua oli ehkä hieman edullisempi kuin Latvia. Lapsen kanssa matkatessa molemmat kaupungit olivat hyviä ja tuntuivat turvallisilta. Lisäksi näkemistä riitti molemmissa paikoissa.

Ajomatkat molempiin kaupunkeihin olivat mukavat, sillä samalla näimme maaseutua. Via Baltican varrella oli paljon ravintoloita (krogs, bars jne) joista sai hyvää ja edullista paikallista ruokaa. Suosittelen kokeilemaan näitä enemmin kuin kurvaamaan Hesburgerille, joka on tarjonnaltaan aivan samanlainen kuin Suomessakin.

Ei kommentteja: