maanantai 8. elokuuta 2011

Kotiinpaluu

Olen tehnyt kesän aikana kaksi reissua Suomeen. Ihanaa on ollut nähdä ystäviä ja muita tärkeitä ihmisiä, käydä erilaisissa paikoissa, keskutella omalla äidinkielellä, ihastella kauppojen valikoimia ja yksinkertaisesti nauttia lomasta! Silti tuntuu, että parasta on kotiinpaluu :)

Pitkän ajomatkan jälkeen on ihanaa istahtaa hetkeksi kotiparvekkeelle, katsoa tuttua maisemaa ja huokaista. Sen jälkeen alkaakin purkaminen. Olen luonteeltani sellainen, että tavarat on mukava saada ojennukseen heti eikä vasta kolmen viikon päästä. Joten ilta venyy joka kerta kun tyhjennän laukkujen sisältöjä kaappeihin, pyykkikoriin ja joskus jopa astianpesukoneeseen. Ehkä tämä on minun oma rituaalini, tapani asettua jälleen kotiin. Mutta seuraavana aamuna on ihanaa herätä, kun kaikki tavarat ovat omilla tutuilla paikoillaan.

Koti on siis täällä Riiassa, mutta Suomi on ikuisesti kotimaa. Joten hei, hei Suomi vähäksi aikaa! Nähdään taas! Kiitos niille ihanille, joita tapasimme kesän aikana ja erityisesti kiitokset kahdelle hääparille, joiden tärkeää päivää saimme olla todistamassa. Nyt nokka kohti Riian syksyä ja uusia kokemuksia :)

2 kommenttia:

SaaraBee kirjoitti...

Toimin juuri samalla tavalla kuin sinä. Laukut pitää purkaa heti. Nyt vaan kävi niin, että saavuin kotiin vasta tosi myöhään ja aamulla piti olla töissä. Laukut purin vasta työpäivän jälkeen. Oikein otti päähän, kun tulin väsyneenä ekan työpäivän jälkeen kotiin ja eteisessä odotti neljä purettavaa laukkua.

Riikka kirjoitti...

Juuri näin! Jotenkin tuntuu, että kodin saa heti järjestykseen ja "asuttavaksi" kun laukuista on purettu tavarat. Reissussa on mukavaa, mutta kotona vielä mukavampaa :)