maanantai 12. joulukuuta 2011

Jännitystä kotirouvan vapaapäivään

Ajattelin, että tänään olisi rauhallinen kotipäivä, mutta aamupäivällä soi puhelin ja erittäin hätääntynyt suomalainen mies soitti jostain Kamputseasta. Tarinansa mukaan, hän oli joutunut ryöstön uhriksi ja nyt hän tarvitsee rahaa maksaakseen hotellihuoneensa sekä maastapoistumisveron, lneto lähtisi aivan kohta ja asialla oli kiire. Mies väitti olevansa täällä Riiassa asuva lehtitoimittaja, mutta ei osannut silti mainita ketään täällä asuvaa suomalaista. Tarina ontui kuitenkin monessa kohtaa aika pahasti ja sanoin miehelle, ettei minulla ole mahdollisuutta lähteä pankkiin/postiin, missä olisin siirtänyt miehelle rahaa. Summa ei ollut suuri, kuten huijari itsekin yritti vakuutella, vain 50€ ehkä maksimissaan 70€. Sanoin ettei se ole ongelma, mutta ongelma on se etten todellakaan pääse tekemään rahasiirtoa.

No, tällä kertaa huijari jäi ilman rahojaan ja minä ilmoitin hänen tietonsa eteenpäin viranomaisille. Tosin epäilen, ettei miehelle voida tehdä mitään sillä hän taitaa ihan oikeasti oleskella jossain siellä maapallon toisella puolella. Harmittavaa vain on, että huijaukset tuskin loppuvat tähän! Ymmärtääkseni kaveri on saanut huijattua viime kuussa Virossa asuvilta suomalaislta rahaa sekä harrastanut muutenkin bisneksiään jo useamman vuoden ajan. Uhreina ovat olleet niin Suomessa asuvat suomalaiset kuin ulkomaillakin asuvat ulkosuomalaiset.

Joten, jos  joku miellyttävältä kuullostava mies soittaa sinulle ja kertoo vastaavanlaisen tarinansa kysy häneltä miksi hän ei soita sukulaisilleen, ystävilleen tai ota yhteyttä lähimpään Suomen suurlähetystöön. Selityksiä löytyy kyllä aivan varmasti, ja ehkäpä miehellä on ovelasti mainita joku yhteinen tuttunnekin. Älä usko häntä! Vaikka hän kuinka vakuuttelisi, että lento lähtee puolentoista tunnin päästä ja rahat pitää saada heti, ja eihän se summakaan ole kovin suuri, älä usko häntä ellet sitten halua ehdottomasti auttaa huijaria! Lisäksi hän osaa todellakin vedota tunteisiin tirauttamalla muutaman epätoivoisen kyyneleenkin sopivassa kohdassa.

Mutta jos nyt jotain positiivista tästäkin episodista etsii, niin ensinnäkin huijari ei saanut rahaa ainakaan minulta ja toiseksi sain hieman jännitystä ja säpinää muutoin tylsään kotipäivään ;)

1 kommentti:

Pirita kirjoitti...

Kyllä on röyhkeitä ihmisiä maailma pullollaan! Hyvä kun olit skeptinen ja vielä parempi, kun ilmoitit asian eteenpäin viranomaisille ja myöskin tänne blogiisi siitä kirjoitit niin viesti menee eteenpäin muillekin.