torstai 8. joulukuuta 2011

Suomineitojen lounaalla

En ole pitkään aikaan kirjoittanut mitään suomineitojemme lounaista. Tänään lounastimme ihanassa 3 pavaru restoransissa eli kolmen kokin ravintolassa. Todella mukava ja suosittelemisen arvoinen paikka Vanhassa kaupungissa, Jekaba kasarmissa. Tämä kasarmi on Vanhan kaupungin pisin talo ja se on maalattu keltaiseksi. Siinä sijaitsee myös useita muita ravintoloita sekä pikku putiikkeja. Osoite on Torna iela 4, siinä osassa Vanhaa kaupunkia missä sijaitsee myös Riian linnaa. Ravintolassa ei ole ruokalistaa, vaan tarjoilija kertoo mitä milloinkin on saatavilla. Erikoisuus oli voipaperiset pöytätabletit joiden päälle lorautettiin kuutta eri kastiketta ja pöytään tuotiin leipäpaloja. Tosi kiva idea!

Suominaisten kanssa oli mahtavaa höpöttää, kuten aina. Tykkään meidän välittömästä ja avoimesta ilmapiiristä. Toki harmi on, että muutama lounaalla ollut muuttaa pian pois. No, toivottavasti saamme uusia suomalaisia mukaan naurmaan ja iloitsemaan kanssamme!

Tässä viikon sisällä olenkin saanut aimo annoksen suomalaista seuraa, mikä on kyllä ollut aivan mahtavaa. Viikonloppuna oli Latvian Suomen kauppakamarin joulujuhla, missä tapasimme joukon vanhoja ja uusiakin tuttuja. Tarjolla oli ei-niin-suomalaista jouluruokaa, mikä oli oikeasti kaikin puolin pettymys sekä ohjelmaa niin perheen pienemmille kuin isommillekin. Harmi, kun tänäkään vuonna voittanut mitään arpajaisista!

Tiistaina puolestaan juhlittiin Suomen 94. itsenäisyyspäivää taas suomalaisessa seurassa Suomen suurlähetystössä Riiassa. Juhlava tilaisuus, jonka jälkeen käperryin sohvan nurkkaan tuijottamaan linnanjuhlia Yle Areenasta. Täytyypä tosin sanoa, että juhlien juontaminen oli aikamoinen pohjanoteraus yleisradion toimittajilta. Menet kerrat sekoilivat sanoissaan. Hävetti :(

Seuraavaakaan suomitapaamista ei tarvitse pitkään odotella, sillä olen buukannut itselleni useammat lounastreffit ensi viikolle! Ihanaa, kun nyt on aikaa opiskeluiden jälkeen. Tosin voi olla että tammikuussa ääni muuttuu kellossa, jos aloitan suunnittelemani kieliopinnot ;)

Ei kommentteja: