maanantai 28. toukokuuta 2012

Arkisia kuulumisia

Viikonloppu vierähti pääasiassa nenä kiinni kirjassa :) Ostin viime viikolla eräältä suomalaiselta naiselta, joka on piakkoin muuttamassa täältä pois, pinon kirjoja. Vaikka tarkoituksenani ei ollut hyökätä suin päin näiden "uutuuksien" kimppuun, niin eilen illalla huomasin lukevani jo kolmatta ostamaani teosta. Koska täällä ei voi marssia niin vain kirjakauppaan ostamaan suomen kielistä kirjallisuutta, arvostan todella paljon sitä että ihmiset ovat valmiita jakamaan kirjojaan.

Ensin ahmaisin kevyen "hömppäpömpän", Tuija Lehtisen Ruusunnupun joka oli juuri sellaista kevyttä romantiikkaa mitä saattoi odottaakin. En ole lukenut aikoihin Lehtisen kirjoja, viimeksi varmaan joskus teini-ikäisenä kahlasin läpi Mirkat ja roskisprinssit. Mutta ymmärrän hyvin, miksi Lehtinen pitää pintansa eräänlaisena kestosuosikkina.

Seuraavat kaksi kirjaa eivät olleetkaan sitten mitään kevyitä. Kyseessä oli Torey Haydenin tositapahtumiin pohjaavat teokset Hiljaisuuden lapset sekä Aavetyttö. Molemmat kirjat olivat mieleenpainuvia ja ajatuksia herättäviä. Hayden on eritysopettaja ja psykologi, joten hän on työskennellyt lasten kanssa, joilla on vakavia ongelmia. Erityisesti Aavetyttö oli pysäyttävä tarina.

Nyt mietenkin kuumeisesti, että mihin kirjaan tarttuisin seuraavaksi. Näiden hieman ahdistavienkin teosten jälkeen täytyy päästä lukemaan jotain Lehtisen kaltaista hömppää. Onneksi hyllyssä on odottamassa muutama pokkari, joista löytyy varmasti "aivot narikkaan" lukemista.

Onneksi lukemisen lomassa ehdin viikonloppuna siivoilla lapsen huonetta. Aikamoinen määrä leluja oli päässyt taas kertymään vähän niin kuin varkain kaappeihin. Osa leluista laitettiin suosiolla pois, ja tilalle otettiin uusia. Vietimme lauantaina lapsen ihka ensimmäiset kaverisynttärit paikallisessa hoplopissa :) Täytyy sanoa, että ratkaisu oli mitä mainioin kun kyseessä oli eri kieltä puhuvia lapsia. Paikalla oli ohjaaja, joka oli järjestänyt lapsille toimintaa :)

Lisäksi olen ollut iloinen kesästä, mikä on vihdoin täällä! Aurinko paistaa ja ulkona tarkenee jo t-paidassa ja capreissa. Jurmalan rannalle en ole vielä ehtinyt palvomaan aurinkoa, mutta kuuleman perusteella siellä on jo vilskettä. Tosin innokkaimmat auringon palvojat taitavat viettää talvet solariumissa, niin ruskeaa porukkaa tepastelee rannalla tähän aikaan vuodesta.

Aurinkoista viikkoa!

Ei kommentteja: