keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Puhtaat astiat

Olemme asuneet täällä reilun puolitoista vuotta emmekä ole kertaakaan ymmärtäneet puhdistaa astian- tai pyykinpesukonetta oikealla tavalla. Tietenkin olemme puhdistaneet suodattimet mutta kalkinpoistoaineilla emme ole koneita käsitelleet.

Jokunen viikko sitten huomasin ettei astianpesukone puhdista astioita enää kunnolla. Jynssäsin suodattimet ja pyyhin konetta sisäpuolelta, ei auttanut! Lopulta valitin asiasta miehelle, joka ryhtyi tuumasta toimeen. Googlettamalla selvisi että maissa joissa on erityisen kova ja/tai kalkkipitoinen vesi, pesukoneet olisi syytä käsitellä säännöllisin väliajoin tätä varten olemassa olevalla aineella. Seuraavana päivänä kaupassa ihmettelin pesuainavälikössä tarjontaa ja nappasin lopulta sopivannäköisen antikalk purkin kärryyn. Kotona huomasin, että ostamani aine olikin tarkoitettu pyykinpesukoneelle eikä astianpesukoneelle kuten olin ajatellut. Ei kun uudestaan kauppaan! Oikea aine löytyi ja toisaalta oli hyvä käsitellä kerralla molemmat koneet!

Käsittelyn jälkeen olen vakuuttunut, että aineesta oli todellakin hyötyä! Astiat ovat selvästi puhtaampia kun aikaisemmin. Eli täytyy muistaa tämä kalkkikäsittely säännöllisin väliajoin niin pysyy koneet kunnossa :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täällä Unkarissa, etenkin alueella jossa asun, on myös erittäin kova vesi. Täällä on astianpesukoneissa sellaiset säiliöt, jotka täytetään kalkinpoistoon tarkoitetulla erikoissuolalla, ja säiliötä täytetään silloin tällöin, suolaa on siis tarkoitus olla aina mukana. Vaatepesukoneeseen sujautetaan joka pesuun erityinen kalkinpoistotabletti.

Riikka kirjoitti...

Nyt kun kirjoitit noista kalkinpoistotableteista, niin muistin että käytin niitä ensimmäisten kuukausien aika kun muutimme tänne. Sitten ne loppuivat, enkä tullut ostaneeksi lisää :) Täytyykin taas palautella tämä asia mieleen, niin pysyy vaatteetkin kunnossa pidempään.

Meillä on suomalaiset pesukoneet, siis Suomesta tuodut. Joten en ole edes ajatellut tuota suola-asiaa. Täytynee tutkia astianpesukoneen käyttöohjetta, että mihinkä lokoseen saisin laitettua suolan. Helpottaisihan se asiaa, kun olisi nämä perusasiat kunnossa!

Kiitos vinkeistä :)