keskiviikko 15. elokuuta 2012

Vauva pahvilaatikossa

Vauva-arkeen kuuluu pääsääntöisesti hyvää :) Tietenkin voisin valittaa väsymyksestä, yösyötöistä ja siitä ettei aika riitä enää mihinkään. Mutta enpä valita vaan iloitsen siitä, että vauvamme nukkuu turvallisesti Kelan äitiyspakkauksen pahvilaatikossa ja minä pystyn imettämään. Nämä kaksi asiaa ovat nimittäin nousseet täällä asuessa arvoon arvaamattomaan!

Täällä Latviassa ei ole tietoakaan äitiyspakkauksesta. Täytyy sanoa, että me suomalaiset olemme todella onnellisessa asemassa kun saamme todella hyvän ja monipuolisen alkustartin vastasynyneelle. Täällä perheet joutuvat ostamaan kaiken itse, ja jopa sairaalassa täytyy käyttää vauvalla omia vaatteita, sillä sairaaloissa ei ole tarjota minkäänlaisia vaatteita vastasyntyneille. Synnyttäville äideille annetaankin lista, mitä kaikkea sairaalaan otetaan mukaan.

Mitä taas äitiyspakkauksen pahvilaatikkoon tulee, niin meidän lapset ovat kyllä käyttäneet hyväkseen patjan sekä itse laatikon sänkynä. Paikalliset ystävämme täällä olivat hämmästyneitä sekä epäluuloisia, kun kerroimme että vauva nukutetaan ensimmäiset viikot tai kuukaudet pahvilaatikossa. Toki olen ommellut laatikkoon kivan suojuksen, ettei vauvan tarvitse aivan pahvia vasten olla, mutta silti meitä pidetään kai hulluina!

Imetys on myös asia, mistä olen ollut enemmän kuin iloinen! Täällä on myynnissä vain jauhemaisia äidinmaidonkorvikkeita, jotka siis sekoitetaan veteen. Toimme kesälomalta Suomesta jonkun paketin nestemäistä korviketta varmuuden vuoksi. Täällä sairaalassakin on lisämaidoski tarjolla vain tuota jauhetta, ei oikeaa äidinmaitoa kuten Suomessa, joten halusimme että meidän vauva olisi juonut tarvittaessa meidän mielestä "oikeaa" korviketta :) Vielä ei näitä Suomen korvikkeita ole tarvinnut korkata, mutta kyllä ne tietynlaisen psykologisen turvan tuovat tuolla kaapissa.

Ei kommentteja: