tiistai 24. heinäkuuta 2012

Uusi suomalainen Riiassa

Blogi on ollut jonkin aikaa hiljaa, ja voi olla että hiljaisuus tulee jatkumaan epäsäännöllisen säännöllisenä. Viime viikolla perheeseemme syntyi uusi jäsen, joten luultavasti seuraavat kuukaudet menevät opetellessa uutta arkea kahden lapsen äitinä. Lisäksi voi olla, että ravintola yms muut suositukset jäävät vähän vähemmälle huomiolle lähikuukausina.

Vauvamme syntyi täällä Riiassa, ja kaikki meni siltä osin oikein hyvin. Kirjoittelen varmaan jossain vaiheessa enemmän latvialaisesta sairaalasta ja sen käytännöistä. Olemme kuitenkin hyvin iloisia ja onnellisia, että kaikki sujui hyvin ja saimme hyvää hoitoa. Lääkärimme oli todella mukava ja tietenkin kaikkea helpotti se, että kyseessä oli toinen lapsi :)

Vauva vaikuttaa hyväntuuliselta. En tosin enää muistanutkaan kuinka pieniä nuo vastasyntyneet todellakin ovat! Esikoisen syntymästä on kuitenkin sen verran aikaa ja lisäksi aika on kullannut muistot, että nyt tuntuu että kaikki täytyy opetella uudelleen.

Onneksi olimme säästäneet lähes kaikki esikoisen vauvatavarat (vaunut, sängyn, turvaistuimen), joten kaikkia hankintoja ei tarvitse tehdä. Lisäksi saimme lainaan naapureiltamme ammeen, sitterin ja hoitoalustan. Kelan äitiyspakkaus on auttanut meidät mukavaan alkuun vaatteiden suhteen, jotka olin myynyt ja lahjoittanut pois ennen muuttoamme tänne. Lisää vaatteita sain kesän alussa ystävältäni Suomessa. Kun ulkoiset asiat ovat kunnossa, niin voi rauhassa keskittyä uuden tulokkaan tutustumiseen!

4 kommenttia:

Neili kirjoitti...

Onnea Riian uudelle suomalaiselle ja koko perheelle!

Melissa kirjoitti...

Paljon onnea koko perheelle :)

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut uudesta riikalaisesta!

Riikka kirjoitti...

Kiitos onnitteluista :)