keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Mansikoita mahan täydeltä

Tällä viikolla on ollut kiirettä, vaikka eikös näin heinäkuussa pitäisi vain olla ja lepäillä. Olen ilokseni huomannut, että tämän blogin käviämäärä on kasvanut vuodessa huimasti. Kyse taitaa olla pitkälti tänne Riikaan matkaavien tiedonhalusta ja -janosta. Mikäli jollakin on mielessään kysymys Riikaan tai Latviaan liittyen, vinkki pyyntö tai jokin muu mieltä askarruttava asia niin kysykää ihmeessä joko kommenttikentässä tai sähköpostilla! Olisi mukava tietää minkälaista infoa tämän blogin lukijat etsivät :)

Viikonloppuna kävimme maalla paikallisen ystäväpariskunnan kesämökillä. Ostimme heidän mökkinaapuriltaan 10 kiloa mansikoita erittäin sopivaan hintaan. Marjat olivat ihanan makeita, aivan erilaisia kuin kaupasta ostetut. Täällä suositellaan marjojen pesua/huuhtelua ennen syöntiä. Lisäksi mansikoissa saattaa olla jäämiä lannotteista tai kemikaaleista, joten niitä ei kannata syödä mielin määrin. Pienestä ja kohtuullisesta määrästä ei ole haittaa mutta päivittäinen syönti voi aiheuttaa jotain. Ja tämä tietenkin siinä tapauksessa mikäli ei tunne mansikan kasvattajaa :) Meidän ostamat marjat ovat ns. "puhtaita". Tosin pakastimme osan niistä, sillä vaikka ne ovat kuinka hyviä niin ei niitä pysty määräänsä enempää syömään!

Mökillä asusteli myös kotihaikara, joka oli tosin tullut tänä vuonna yksin pesälle. Ahkerasti hän sitä vartioi vaikei pesässä ollutkaan poikasia. Illan hämärtyessä haikara uskaltautui ruoanhaku reissulle ja lensi yllättävän läheltä paikkaa missä istuimme ja grillasimme.


Ei kommentteja: