perjantai 1. huhtikuuta 2011

Aprillia!

Täällä Latviassakin on tapana aprillata, mutta silti tämä postaus ei sisällä aprillipiloja. Ehdin jo nimittäin aamulla aprillamaan tuolla sosiaalisen median puolella, että meillä olisi muka täällä +20 astetta lämmintä ja aikoisin viettää koko päivän Jurmalan rannalla. Valitettavasti tämä ei ollut totta, sillä keli on ollut tänään sateisen harmaa ja lämpötilakin on ollut siinä +5 asteen paikkeilla. Mutta kyllä se kesä sieltä tulee!

Aika on taas hurahtanut edellisestä postauksesta ja paljon on tapahtunut. Viime viikolla kävin kansainvälisten naisten kanssa tutustumassa Riian tuomiokirkkoon ja Mustapäiden taloon Vanhassa kaupungissa. Erittäin mukava kierros hyvän oppaan seurassa. Olimme saaneet latvialaisen historian professorin, jonka nimeä en tietenkään muista, kertomaan meille näiden kahden rakennuksen sekä Riian historiasta. Kuinka ihanaa onkaan kuunnella ihmistä, joka tietää mistä puhuu! Viimeksi koin saman tunteen opiskeluaikoinani, kun saimme hollantilaisen kulttuurin professorin luennoimaan kouluumme. Hän oli kadottanut matkatavaransa, mutta improvisoi meille luennon, joka oli ehkä mielenkiintoisin jota olen koskaan kuunnellut :)

Lasi-ikkunat ovat maalattu erikoisella tekniikalla, aivan kuten vesiväreillä, mutta lasi on maalamisen jälkeen poltettu. Normaalisti kirkkojen lasi-ikkunat on koottu mosaiikeista.

 Riian tuomiokirkon alttarin takainen lasi-ikkuna.

 Mustapäiden talo tuhoutui sodassa, mutta rakennettiin uudelleen 1990-luvulla. Kellarikerros on vanha, mutta kaikki katutason yläpuolella on uutta, joka on tosin tehty vanhojen piirrustusten mukaan.

 Mustapäiden talon kellariin on demostroitu ajan henkeä, kun naimattomat mustapäät kävivät kauppaa.

Viime viikonloppuna meillä oli ihanaisia vieraita Suomesta. Neljä työkaveriani kävivät kyläilemässä täällä. Lauantai meni kierrellessä Vanhaa kaupunkia ja olin itsekin ihan turistina mukana. Ehkä paras kokemus itselleni oli käynti Pietarin kirkon tornissa, josta oli huikeat näkymät ympäri kaupunkia. Pääsymaksu 3 latia.

 Pietarin kirkko.

 Näkymä tornista!

 Perinteinen turistinähtävyys, Kissatalo. Tarinan mukaan talon omistajaa ei kelpuutettu Suureen Kiltaan, joten hän käänsi talonsa katolla olevat kissat pyllistämään Suuren Killan taloa kohden. Nykyisin kissat ovat kuten pitääkin.

 Kaupunkikierroksemme lopuksi kävimme syömässä Rossiinissa, tässä Petto di Pollo con Verdura.

 Sekä ihanaa juustokakkua!

 Ilta huipentui Skybariin :)

Seuraavana päivänä kävimme pikaisesti Jurmalan rannalla, joka on vielä valitettavasti lumen ja jään peitossa. Lisäksi tuuli tuiversi sen verran pahasti, että oli pakko hakeutua kahvilaan lämmittelemään.

Siellä sai kuitenkin myös juustokakkua, joten ei mennyt hukkaan sekään reissu.

Tällä viikolla kiirettä on pitänyt opiskeluiden parissa. Lisäksi kävin kokeilemassa paikallista "hyvinvoinnin keskusta" erään ystäväni suosituksesta. Kieltämättä oli hurja olo, kun ennen hierontaa seisoin alasti latvialaisen naisen edessä ja kuuntelin latviankielistä analyysiä mahamakkaroistani. Toki kokemus ei ollut niin paha, ettenkö meni paikkaan uudelleen. Ihanaa oli rentoutua hetki ja työntää arkiset asiat pois mielestä.

Täällä on meneillään Riian muotiviikot, joiden kunniaksi ostoskeskus Riga Plaza pitää huomenna lauantaina ovensa auki yö yhteen saakka. Joten eiköhän mekin käydä katsastamssa minkälaista on yöllinen shoppailu :)

Niin, ja se vielä, että geelikynsien tilalle olen hommannut geelikynsilakkaa naapurini suosittelemana. Täytyy myöntää, että tämä on yllättävän kätevää! Kynnet pysyvät lyhyenä, mutta näyttävät silti hyvältä, eikä lakka rapise omia aikojaan pois.

1 kommentti:

Pirita kirjoitti...

Kiitos vielä ihanalle emännälle ja sille isännällekin, joka jaksoi lasimme aina täyttää! =)