tiistai 13. maaliskuuta 2012

Lääketieteellinen museo

Laitetaanpas vaiheeksi yksi museosuositus Riiasta :) Kävin jo viime syksynä vierailemassa Paul Stradinsin lääketieteellisessä museossa. Museo sijaitsee keskustassa (Antonijas iela 1), lyhyen kävelymatkan päässä Vanhasta kaupungista. Sisäänpääsy on aikuisilta 1,50 latia (2,15 €) ja opiskelijoita yhden latin (1,40 €). Museossa on neljä kerrosta, jokaisessa oma teemansa lääketieteen historiasta.

Paljon mielenkiintoista nähtävää, etenkin vanhoja lääketieteellisiä instrumentteja sekä apteekki tavaroita. Myös astronauttien lääketieteeseen löytyi oma osastonsa. Museo on perustettu tunnetun latvialaisen lääkärin, Pauls Stradinsin muistolle. Hän eli 1800-1900 lukujen vaiheessa ja antoi huomattavan panoken latvialaiseen lääketieteeseen.

Halutessaan, samalla kun vierailee museossa voi kierrellä lähikatuja ja ihailla vanhoja jugendtaloja. Suomen suurlähetystökin löytyy läheltä osoitteesta Kalpaka bulvaris 1. Alueella on myös kivoja ravintoloita, joista olen maininnut jo aiemmin, kuten Rossini, Ottella ja Flying frog.

Ei kommentteja: