sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Lähes mökkihöperöitynyt

Lapsi oli kolme päivää kuumeessa, eikä ole vieläkään aivan täysin kunnossa vaikka eilen olikin ensimmäinen kuumeeton päivä. Yskä jatkuu edelleen. Kyseessä on tavallinen nuhakuume ja yskä, jolle ei vain voi mitään. Pakko sairastaa pois pyörimästä, mutta lähellä on ollut että sekä äiti että lapsi pimahtavat neljän seinän sisällä!

Eilen nautin hetken omasta ajasta vieraillessani erään kaveripariskunnan luona ja tänään lähdimme koko perhe päiväretkelle Siguldaan. Tästä yritän kirjoittaa lähipäiväniä lisää kuvien kanssa! Kyllähän nuo ensimmäiset kuumeiset päivät menivät nukkuessa ja videoita katsellessa, mutta siinä vaiheessa kun kuume laskee niin myös lapsen virkeystaso nousee. Jokainen pienen lapsen vanhempi tietää mitä siitä seuraa... Ei voi mennä ulos, eikä kauppaan, eikä oikein mitään muutakaan. Pakko pyöriä sisällä ja keksiä tekemistä, mikä ei mene riehumisen puolelle.

No, lapsen katsellessa videoita minä luin. Pitkään kirjahyllyssä maannut Diane Setterfieldin teos Kolmastoista kertomus pääsi enismmäisenä lukulistalleni. En oikein tiennyt mitä odottaa kirjalta, jonka olin ostanut takakannen tekstin vuoksi kolme vuotta sitten. Kirjassa käsitellään kirjoja, joten se tuntui ostohetkellä jokaisen kirjafriikin unelmalta. Ja sitä se itse asiassa olikin!

Juonesta ei löydy juurikaan romantiikkaa tai dekkarin aineita. Kyseessä on kertomus erään perheen historiasta ja kohtalosta. Erittäin mielenkiintoisesti punottu kokonaisuus, joka koukutti pienen alkuhaparoinnin jälkeen. Vanha, suosittu kirjailijatar kutsuu nuoremman naisen kirjoittamaan elämänkertaansa, josta kirjailijatar on vaiennut vuosikymmet. Seuraa mielenkiintoinen tarina erilaisista henkilöistä ja heidän elämästään.

Kuva: Tammi

Olin yllättynyt kuinka tiukasti kirja piti otteessaan. Tämä oli jotain erilaista, mitä olen koskaan aiemmin lukenut. Jos pidät kirjoista ja lukemisesta, pidät tästä teoksesta!

Ei kommentteja: