perjantai 18. toukokuuta 2012

Muotia vai ei?

En ole mikään muoti-ihminen, en todellakaan. Läheiseni tietävät, etten ole myöskään mikään shoppailuihminen. Minulla ei vaan yksinkertaisesti ole sitä sisäänrakennettua ymmärrystä siitä, mitkä vaatteet sopivat yhteen. Olen sellainen perusfarkku ihminen :)

Mutta nyt on pakko kirjoittaa muodista. Tai oikeastaan kysyä, onko tämä muotia? Tänä keväänä olen huomannut täällä Riian katukuvassa huomattavan paljon kuvioituja sukkahousuja. Yleensäkin täällä naiset käyttävät paljon enemmän hameita, kuin Suomessa. Ja nyt olen nähnyt todella monella naisella tällaiset kuviosukkahousut.


Tällaisten sukkisten kanssa käytettävä hame on yleensä lyhyt, maksimissaan polveen saakka mutta yleensä vain puoleen reiteen. Jännä juttu on myös se, että hame saattaa olla hyvinkin vaalea vaikka nämä kuvioidut sukkahousut ovatkin mustat.

Kuva: Mimosette

Eli en tiedä onko tässä kyseessä maailmanlaajuinen muoti-ilmiö vai pelkästään joku riikalaisten oma villitys. Koska en seuraa muotiblogeja ja olen muutenkin aivan totaalisen ulkona muodista, niin voisiko joku asiasta enemmän tietävä kertoa lisää? Olisi mielenkiintoista tietää onko tällaista kuviosukkahousuvillitystä myös Suomessa tai muualla maailmalla?

4 kommenttia:

Melissa kirjoitti...

Mielestäni kuvioidut sukkikset ovat aina olleet muotia.

Itse ainakin pidän niistä valtavasti, aina tykännyt. Johtuu varmaan sambasta...

Riikka kirjoitti...

Ahaa :) Kiitos selvityksestä. Kuten totesin, minulla ei ole minkäänlaista käsitystä muodista. Joten hyvä kun joku valaisee näitä asioita minulle.

Tosin en ole huomannut aikaisemmin näitä kuviosukkiksia katukuvassa tässä mittakaavassa. Tai sitten se tarkoittaa sitä, että minunkin täytyy hommata tuollaiset itselleni :)

Anonyymi kirjoitti...

Tänään juuri tuijotin yhden unkarittaren säärtä, ja mietin onko hänellä kuviosukkahousut (kukkaköynnös) vai poikkeuksellisen suuri tatuointi, sillä kuviointi oli vain toisessa jalassa... Minäkään en ole tällä hetkellä kovinkaan perillä muodista, kun töissä käytän virkapukua ja muutoin olen enimmäkseen tallivaatteissa ;)

Riikka kirjoitti...

Aika hurjiakin sukkahousuja on näkynyt ainakin täällä Riiassa, joten miksei tuollainen toisessa jalassa oleva kuvio voisi kuulua myös joukkoon :)

Itse en ole hameihminen ollenkaan, joten näin ollen en myöskään käytä sukkahousuja. Ehkä tämä juttu on siksi mennyt minulta täysin ohi?