tiistai 5. kesäkuuta 2012

Geelikynsilakasta

Olen aikaisemminkin kirjoittanut niin geelikynsistä kuin geelikynsilakastakin. Huomasin joku aika sitten, että tänne blogiin on tultu jonkun kerran hakusanalla geelikynsilakka, joten teenpä ihka oman postauksen aiheelle :)

Olen kokeillut täällä sekä nuo geelikynnet sekä pelkän kynsilakan. Täytyy sanoa, että nämä tipeillä jatketut geelikynnet eivät olleet minun juttuni. Olivat minulle aivan liian pitkät ja hankaloittavat muun muassa koneella kirjoittamista.

Geelikynsilakkaan puolestaan olen ollut erittäin tyytväinen. Täällä on kauneushoitoloissa laajat valikoimat erilaisia värejä, vaikka usein suosinkin itse ranskalaista manikyyriä, siis sitä missä piirretään valkoiset viivat kynnen päähän. Näyttää hyvältä ja siistiltä pitkään! Geelikynsilakan ehdottomia hyviä puolia on myös kestävyys. Kynnet pysyvät siisteinä kahdesta kolmeen viikoon, eikä lakka rapise omia aikojaan pois kynnen päistä. Lisäksi lakka kestää hyvin vesien kanssa lotraamisen, kuten tiskaamisen, siivoamisen yms.

Geelikynsilakkaa laitetaan kaksi tai kolme kerrosta, ja jokainen kerros kovetetaan UV-lampun alla. Tämä takaa kestävän lopputuloksen. Tuohon kestävyyteen toki vaikuttaa myös oman kynnen rakenne sekä se, kuinka nopeasti kynnet kasvavat. Erityisesti kirkkaissa ja tummissa väreissä kynnen kasvun huomaa nopeammin kuin värittömissä ja vaaleissa lakoissa.

Usein poistatan geelikynsilakan kauneushoitolassa manikyyrin yhteydessä, mutta geelikynsilakan poisto onnistuu myös kotona tavallisella kynsilakanpoistoaineella. Lakan pinta rikotaan kevyesti viilaamalla, minkä jälkeen kynnen päälle laitetaan kynsilanpoistoaineeseen kostutettu pumpulituppo. Tämän jälkeen sormen pää kääritään folioon noin kymmenenksi minuutiksi. Tämän jälkeen tuppo otetaan pois, ja lakka rapsutellaan esim appelsiinipuutikulla irti kynnestä. Itse olen käyttänyt myös hammastikkua, kun apelsiinipuutikku oli kadoksissa :)

On hyvä muistaa, että kynsi on yleensä hauras geelilakan jälkeen. Tähän on syynä se, että kynnen pintaa viilataan ennen lakan laittoa. Joten jos lakan poistaa kotona, kannattaa laittaa kynsilakkaa kynnelle, värillistä tai väritöntä. Muuten kynnet ovat rosoisen rumat ja toki lakka myös suojaa heikkoa kynttä.

Olen maksanut täällä Kolonna kauneushoitolassa manikyyristä geelikynsilakalla 15-18 latia eli noin 21-25 euroa. Halvemmallakin luultavasti saa, sillä Kolonna on ehdottomasti sieltä kalleimmasta päästä :) Toisaalta Kolonna on luotettava ketju, joka käyttää hyviä aineita niin hiuksille kuin kynsillekin.

Ei kommentteja: