tiistai 9. marraskuuta 2010

Henkilötunnukset

Saimme tänään lapsen kanssa paikalliset henkilötunnukset. Mielenkiintoinen homma, ettenkö sanoisi. Maistraattiin piti varata ensin aika, jolloin vietiin 16-sivuinen hakemus kuvan kera. Siinä kyseltiin kaikki mahdollinen. Tälle päivälle piti varata uusi aika, jolloin haettiin A5 kokoinen paperi, missä lukee henkilötunnus, nimi ja osoite, mutta siinä ei ole kuvaa.

Maistraatin käytäntö oli mielenkiintoinen. Pitää tehdä aikavaras, silti saat mennessäsi vuoronumeron joka ohjaa sinut virkailijan luukulle. Tilassa ei ollut minkäänlaista yksityisyyttä. Yksi pitkä pöytä, jonka toisella puolella istuivat virkailijat, toisella puolella asiakkaat. Ei edes minkäänlaisia väliseiniä.

Toisaalta tuo ei minua haitannut, sillä harva siellä varmaan ymmärsi suomea mitä puhuin lapsen kanssa, ja muutoinkin asia oli mielestäni aika yksinkertainen. Ei siinä pahemmin tarvinnut kommunikoida.

Nyt meidän täytyy vielä ilmoittaa jonnekin toiseen paikkaan osoitteemme. Se pitää tehdä kuukauden sisällä.

Viikonloppuna meillä oli paras ystäväni miehensä kanssa Suomesta kylässä. Kiertelimme kauppakeskuksia ja tutustuin itsekin uusiin kauppoihin. Mielenkiintoinen kauppa oli Krasta ielalla, Sky-kaupan yläkerrassa. Se ei ollut varsinaisesti kirpputori, mutta vaatteet olivat kuitenkin käytettyjä. Hinnat olivat 0,70 latia, 1,40 latia tai 2,80 latia (0,98€, 1,97€ tai 3,98€). Vaatteet olivat lajitetu siten, että kaikki housut olivat samassa paikassa, kaikki paidat samassa, takit, villatakit jne omissa rekeissään. Lisäksi tuotteet oli lajiteltu vielä värin mukaan. Myynnissä oli naisten-, miesten- ja lastenvaatteita sekä jonkin verran pehmoleluja. Kenkiä siellä ei ollut ollenkaan.

Vinkkinä tänne matkaaville naisille: kengät ja alusvaatteet ovat täällä edullisia! Kauppakeskuksista löytyy laaja valikoima kenkäkauppoja sekä alusvaatekauppoja. Nätä löytyy myös keskustasta Radisson Sas Blue Latvia hotellin "takaa".

Sain eilen uudet geelikynnet. Edellsiä kynsiä lyhennettiin hieman, joten koneella kirjoittaminen on helpompaa ja nopeampaa :) Täytyy sanoa, että tykkään näistä! Olen aina ollut huono pitämään huolta kynsistäni, joten nyt nämä pysyvät hyvänä, eikä minun tarvitse itse tehdä mitään. Sopii minulle :)

Keittiö alkaa olla loppusuoralla. Mies on vieläkin säätämässä jotain, mutta näyttää siltä että kaapit ovat viimein paikoillaan. Nyt odotetaan enää pöytälevyn saapumista, siihen saattaa kulua parikin viikkoa. Mutta kunhan se on paikallaan, niin pääsen viimeinkin siirtämään astiat oikeille paikoilleen.

Tänne on luvattu koko viikoksi sadetta. Odotan lunta ja pakkasta! En pidä kovista paukkupakkasista, mutta pieni pakkanen tappaisi pöpöt ilmassa. Niin pitkään kun ollaan plussan puolella flunssariski on suurempi.

Ei kommentteja: