sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Luminen tervehdys

Niin se aika on taas hurahtanut edellisestä postauksesta. Mutta puolustukseksi täytyy sanoa, että paljon on tapahtunut ;)

Keittiö on vihdoin ja viimein valmis! Siihen nämä päivät on varmaan mennytkin, sillä kun keittiömies on ollut hommissa niin me yritettiin pysyä lapsen kanssa poissa jaloista. Vietettiin aikaa naapurissa, kaupoissa sekä tällä viikolla lapsi on myös käynyt "kerhossa".

Tuo "kerho" on tässä lähellä olevan koulun (AMK tai yliopistotasoinen) ylläpitämä hoitopaikka. Lähinnä se on tarkoitettu koulun oppilaiden lapsille, mutta meidän poika on saanut olla sielä vähän ylimääräisenä.

Tällä viikolla tuli myös oikea talvi eli satoi lunta joka on myös pysynyt maassa :) Voisi sanoa, että pidän kaikista vuodenajoista, paitsi siitä milloin sataa vettä ja on pimeää. Nyt kun maa on valkea, niin alkaa olla jo vähän joulumielikin. Ensimmäiset lahjat omalle lapselle ja kummipojalle on ostettu, glögiä on nautittu urakalla ja samoin pipareita. En muista olenko jo maininnut, mutta täältä saa Prismasta Töysäläisen pipareita! Ehdotonta herkkua sinihomejuuston tai gorgonzolan kanssa.

Tänään kävimme tutustumassa Joulu Bazariin, jonka Riian kansainväliset naiset järjestivät. Myynnissä oli vaikka mitä ihanuuksia ja tuotto menee hyväntekeväisyyteen. Liityin itsekin tällä viikolla ko. naisiin kun kävin ensimmäistä kertaa heidän lounaallaan. En tiedä kuinka aktiiviseksi jäseneksi ryhdyn, mutta toivon että ainakin kontaktiverkosto laajenee.

Pikkuhiljaa olen oppinut myös hahmottamaan kaupunkia. Osaan ajaa jo keskustaan ilman navigatoria ;) Tosin ruuhkaa vihaan edelleenkin. Tosin vielä täällä on paljon nähtävää ja opeteltavaa.

18.11. täällä vietettiin itsenäisyyspäivää. Kaupungilla oli usean päivän ajan hienosti valaistuja rakennuksia, sekä itse juhlapäivänä mahtava ilotulitus! Ei oltu paikanpäällä katsomassa sitä, mutta nähtiin se telkkarin kautta ja täytyy sanoa, etten ole koskaan nähnyt vastaavaa. Latviallahan on muuten kaksi itsenäisyyspäivää, tämä 18.11. vuoden 1918 itsenäistymiselle sekä 4.5. vuoden 1990 itsenäistymiselle.

Ensi viikolle on luvattu todella kylmää säätä, joten onneksi meillä on kunnon suomalaiset talvitamineet :) Ehkä minäkin kunnostaudun näiden kuulumisen kanssa, kun ulkona ei tarkene olla!

Ei kommentteja: