keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Kohmeiset sormet

Oltiin viikonloppuna keskustassa eräässä lasten leikkipuistossa ja tuli mieleen Rafaelin enkeli. Sanat: lapset hinaavat kohmeisin sormin lippuja salkoihin, kuka laittaisi niille edes kengät pieniin jalkoihin osuivat jotenkin, kun katsoi paikalla olleita lapsia. Kenelläkään muulla kuin meidän lapsella ja toisen suomalaisnaisen lapsella ei ollut käsineitä :(

Erityisesti tuntui pahalta katsoa sellaista puolentoista vuoden ikäistä pienokaista joka viipotti pitkin poikin puistoa avokäsin. Tuuli oli kuitenkin niin kova, että omiakin käsiä paleli.

En osaa sanoa kuinka yleistä tämä on, mutta toki nämä eivät olleet ensimmäisiä lapsia jotka näin ilman käsineitä. Tai sitten ne kintaat kaivetaan kaappien pohjalta siinä vaiheessa kun lumi tulee maahan?

Tänään saapuu keittiö! Katselen tässä parasta aikaa, kun kaksi miestä kantaa laatikoita asuntoon. Iltapäivällä tulee mies asentamaan kaappeja paikoilleen. En tiedä kuinka pitkän päivän tekee, ehkä jatkaa vielä huomenna. Sitten meidän täytyy vielä odottaa viikko-kaksi, että saamme pöytätason. Se täytyy kuulema tehdä vasta sen jälkeen kun kaapit on asennettu. Pääasia kuitenkin on, että tämäkin homma etenee ja saamme keittiön :)

Löysin itselleni kaipaamani talvitakin keskustan pienestä liikkeestä. Sovitin varmaan seitsemää erilaista takkia ennen kuin löysin sopivan. Sekä minun että myyjän ilmeet olivat yhtä hymyä kun puin takin ylleni, se oli kuin minulle tehty :)

En ole todellakaan mikään shoppailufriikki ja pelkkä ajatus lähteä kiertämään vaatekauppoja ahdistaa. Joten olen iloinen, että löysin takin näin nopeasti. Toki minulla oli naapurini "oppaana" ja seurana :) Lisäksi ostin vähän vahingossa mekon, jota en ehkä koskaan muuten olisi tullut ostaneeksi mutta naapurini vinkkasi, että minun kannattaisi kokeilla sitä.

3 kommenttia:

SaaraBee kirjoitti...

Totuin Englannissa (siis katsomaan, omat lapset olivat aina "suomalaisesti" puettuja) näihin uskomattoman vähissä vaatteissa kulkeviin lapsiin. Talvella tytöt nilkkasukissa ja kouluhameessa. Joskus lasten kädet olivat suorastaan siniset. Teki mieli sanoa, että ostakaa nyt ihmeessä lapselle edes käsineet ja pipo.
Irlannissa lapset puetaan vähän lämpimämmin...siis vähän.

Päivi H-K kirjoitti...

Japanissa _kuulemma_ ihan pienetkin lapset voivat olla talvella ilman myssyä. Siis vaikka olisi pari astetta pakkasta. (En enää muista, kenen Japani-bloggaajan tekstistä tuon poimin.) Tuntuu aika hurjalta. :D

Riikka kirjoitti...

En tiedä onko se vain skandinaavien juttu pukea lapset järkevästi. Muualla päin maailmaa näyttää olevan enemmän se tyyli, että pitää näyttää hyvältä :) Silti en oman lapsen pukeutumista muuta!