torstai 2. joulukuuta 2010

Lääkärissä

Kävin tänään lääkärissä viikon kestäneen yskän vuoksi. En erityisemmin piittaa käydä tohtorilla, mutta nyt oli pakko, sillä olen valvonut kolme yötä yskien. Ensimmäiset kaksi yötä nukuin sohvalla, ja viime yöksi komensin miehen lapsen viereen nukkumaan että sain rauhassa köhiä makuuhuoneessa.

Lääkäri ei kuullut keuhkoista rahinoita, joten se siitä. Mutta määräsipä se kuitenkin vähän astmalääkettä vähän niin kuin varmuuden vuoksi. Kun ei siitä kuulema mitään haittaakaan ole. En ole ammattilainen, mutta taidan jättää lääkkeen ostamatta. Lähipiirissäni on astmaatikko, joka oli sitä mieltä ettei astmalääkkeitä ihan huvikseen oteta, ovat kuitenkin sen verran tuhtia tavaraa.

Samainen lääkäri oli kuukausi sitten sitä mieltä, että myös lapsellamme on astma ja määräsi tuota samaa lääkettä. Jäi silloinkin apteekin hyllyyn...

Sain kuitenkin pari muuta reseptiä, antibiootit sekä jotain muuta, jotka taidan käydä hakemassa. Lisäksi löysin lääkekaapistamme hyvää yskänlääkettä, joten eiköhän tatuti näillä taltu!

Kävin tänään myös hankkimassa uudet kynnet itselleni (27 latia keskustassa kynsistudiossa). Edelliset lohkeilivat pahasti, sekä muutaman jouduin ottamaan kokonaan pois. En tiedä oliko syy kynsientekoaineissa vai omissa kynsissäni. Nyt olen tyytyväinen näihin uusiin kynsiin, saa nähdä kestävätkö nämä peremmin. Sillä voi olla, että omat kynteni jostain syystä "hylkivät" näitä geelikynsiä.

Kaupungilla oli muuten kylmä, hyytävän kylmä! Itse asumme noin kuuden kilometrin päässä keskustasta, mutta ei meillä ole niin kylmä kuin ydinkeskustan kaduilla. Nyt pitää ottaa kuppi kuumaa sekä kylmyyteen että yskään :)

1 kommentti:

Pirita kirjoitti...

Kyllä Suomessakin jotkut lääkärit määräävät astmalääkettä jos on kova yskä. Tuo lääke on ventoline yleensä ja se on avaava eli sen avulla pystyy paremmin hengittämään. Oikein kunnon astmalääkehän on erilaista ja se on kortisonipohjaista. Eli mun mielestä uskaltaa ottaa imaisun =).