keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Väliviikon kuulumisia

Vaikka tämä kuva on viikkoa ennen joulua, niin tapaninpäivänä oli samanlainen ilma.

Seuraavat kuvat otettu Vanhasta kaupungista, Tuomiokirkon torilta. Siellä on ollut ihania kojuja, joissa myydään joulu-juttuja. Mies löysi tältä torilta itselleen lämpimän hatun :)


 Turkikset ovat täällä todella yleisiä, etenkin venäläisen väestön keskuudessa.

 Oli siellä joulupukkikin :)

 Mustapäiden talo.

 Riian tuomiokirkko sisältä.

 Tuomiokirkosta.

Tapaninpäivänä kävimme perinteisellä ajelulla. Suuntasimme Tukumsiin, jonne tuli reilu 65 km matkaa suuntaansa. Näillä teillä ja tällä lumella matka keski huomattavasti kauemmin kuin vastaava matka Suomessa. Paikka oli kuitenkin omalla tavallaan viehättävä vanhoine puutaloineen, mutta osan viehätyksestä vei kaduilla oleva lumi. Kadut olivat joka suuntaan tukossa ja saimme pujotella kunnolla että pääsimme keskustasta pois.

 Jokin kartano Tukumsin ulkopuolella.

 Joulutähti.

 Kävimme eilen syömässä Pomodorossa, Vanhassa kaupungissa. Ihana Italialainen pizzaria ja pizzat olivat ehdottomasti parhaat mitä olen täällä syönyt! Tuonne täytyy mennä pian uudelleen. Lisäksi ruoka oli mukavaa vaihtelua joululaatikoille, jotka ovat onneksi loppu tältä vuodelta :)

 Oli niin hyvää, että vasta tässä vaiheessa hoksasin, että kuvankin voisi ottaa :)

Pomodoro ulkoa.

Eilen illalla kävin myös naapurin kanssa teatterissa. Kyseessä oli Dailes teatris Brivibas ielalla ja esitys oli jonkilainen joulu/talvimusikaali. Olin yllättynyt kuinka paljon nautin esityksestä, joka oli tietenkin latviaksi. Ensimmäinen puoliaika kuvasi vanhaa maailaisjoulua, ihanaa yhdessäoloa ja iloisen riehakasta juhlintaa. Toinen puoliaika oli melankolisempi kuvas nykyajasta sekä täynnä näyttelijöiden yksinlaulua. Kuultiinpa esityksen aikana jouluevankeliumikin latviaksi :) Positiivinen yllätys hyvän esityksen lisäksi oli myös ilmainen narikka!

Parin päivän päästä vaihdetaan uutta vuotta, nyt ohjelmassa olisikin aikataulun suunnittelu. Olemme sopineet naapuruston kanssa pitää nyyttärit, mutta aika, paikka ja tarjottavat ovat vielä hivenen auki :)

Hyvää loppuvuotta kaikille!

Ei kommentteja: