tiistai 24. huhtikuuta 2012

Grillikausi avattu

Lauantaina oli aivan mahtava, aurinkoinen ilma, joten oli aika avata grillikausi :) Tietenkään en ottanut yhtään kuvaa, kun nautin vain auringosta ja ruoatkin hävisivät nopeaan tahtiin nälkäisiin suihin. Tällä kertaa grillissä valmistui naapurin avustuksella ihania kasviksia, maissia sekä kanaa. Täällä Latviassahan suositaan usein saslik-lihaa grillatessa, mutta tällä kertaa jätimme saslikit kauppaan. Niitä ehtii kyllä syödä monen monta kertaa kesän aikana!

Saslikit myydään yleensä kilon pöntöissä tai sankoissa. Mausteena on sipulia ja etikkaa. Saslik-liha on yleensä possua tai kanaa. Latvialaiset ovat ylipäänsä "huonoja" käyttämään naudanlihaa, ainakin kuin katsoo kauppojen valikoimia. Saslikia grillataan niin yksityiskodeissa kuin tarjoillaan ravintoloissa. Esim Lidosta saa sasliksia ympäri vuoden :)

Kivaa vaihtelua suomalaisiin grillipihveihin ja makkaroihin. Suosittelen ehdottomasti, ja onhan saslik todella latvialaista ruokaa! Toki täältä ei edes saa samanlaisia marinoituja grillilihoja kuin suomesta, mutta maassa maan tavalla, eikös niin.

Ei kommentteja: