sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Kesää kohti!

Tänä viikonloppuna on ollut aivan mahtava ilma! Eilinen vietettiin ulkoillen koko päivä. Ensin omassa pihassa naapureiden kanssa ja illalla vielä käväistiin pikaisesti Jurmalan rannalla nauttimassa meri-ilmasta. Olen todella iloinen hyvistä naapureistamme, joiden kanssa on mukavaa viettää aikaa grillaillen ja jutustellen :)

Mutta koska kesää kohti ollaan menossa, niin Jurmala ja sen ihana hiekkaranta nousevat taas ajankohtaiseksi. Pääsiäisreissulla Nizzan rannalla katselin Ranskan kivikkoista rivieraa ja päätin mielessäni, että aurinko/uintolomalle minua tuskin saa niihin maisemiin, vaikka muuten maasta ja sen maisemista pidänkin. Jurmalan samettisen pehmeää hiekkaa on vaika voittaa!

Mikäli itse matkustaisin Jurmalaan ja yöpyisin siellä turistina, valitsisin luultavasti majapaikaksi Baltic Beach hotellin. En ole tosin koskaan yöpynyt ko. hotellissa, mutta kävellyt monet kerrat ohi. Hotelli sijaitsee aivan rannalla ja tarjoaa mahtavan näköalan merelle! Lisäksi hotellissa sijaitsee Spa ;) Hintatasosta en osaa sanoa mitään, mutta uskoisin että aivan halvimmasta päästä tuo paikka ei ole.

 Baltic Beach hotelli

Jurmala on muutenkin mahtava paikka viettää aikaa yksin tai koko perheen kanssa. Ranta on käytössä ympäri vuoden ja aamusta iltaan. Usein siellä näkee lenkkeilijöitä, koiran ulkoiluttajia, pyöräilijöitä, sauvakävelijöitä tai muuten vain ulkoilusta nauttivia ihmisiä. Monet latvilaiset tulevat rannalle kävelylle tai muuten vain nauttimaan merestä. Itsekin kävin tällä viikolla yksin kävelyllä rannalla eräänä päivänä, kun kaupungin pakokaasut alkoivat ärsyttää.

Eilen juttelimme miehen kanssa, että Jurmalan ranta on jotain sellaista mitä emme ole voineet kokea Suomessa. Joten yritämme ottaa siitä kaiken irti sinä aikana kun asumme täällä. Tulevalle kesälle minulla onkin jo hyvät suunnitelmat, kuinka aion rantaa hyödyntää :) Tavoitteena on päästä rannalle aina kuin mahdollista!


Huomenna pääsemme viettämään vappua. Toivottavasti elämäni ensimmäistä kertaa tekemäni vappusima onnistui, vaikka unohdinkin siivilöidä siman ennen pullottamista!

Ei kommentteja: