tiistai 10. huhtikuuta 2012

Pääsiäisen vietossa Välimeren rannalla

Vietimme ihanan ja aurinkoisen pääsiäisen Italian ja Ranskan rannikolla. Aivan mahtava irtiotto arjesta ja tutuista kuvioista! Mietimmekin juuri miehen kanssa, ettemme ole reissanneet sitten vuoden 2009 eli oli jo aikakin käydä jossain haistelemassa uusia tuulia. Italia ja Ranska ovat ehdottomia suosikkejamme, joten matkakohteen valinta ei tuottanut ongelmia :)

Lensimme perjantaina Bergamon lentokentälle, mistä vuokrasimme auton ja suuntasimme Genovaan. Hotellimme oli aivan mahtava, olisin voinut jäädä koko loppupäiväksi syömään ihanaa aamiaista! Mistä se johtuukaan, että valmiksi viipaloituja hedelmiä on niin paljon helpompi syödä kuin kokonaisia? Genovasta suuntasimme Ranskan puolelle Nizzaan, josta palasimme eilen Bergamoon viimeiseksi yöksi. Kilometrejä kertyi tuhat ja ehdimme kiertää Genovan, Nizzan, Monacon, Cannesin, Antibesin, Juan les Pinsin, San Remon ja Bergamon. Vuokra-auto antoi ihanaa liikkumisen vapautta ja samalla näimme aivan valtavan paljon upeita maisemia ja paikkoja!

 Genovan satamassa, hotellimme vieressä oli mahtava vanha laiva. Lapsi oli innoissaan tutustumassa tähän "merirosvolaivaan", jossa riitti tutkittavaa aina ruumasta yläkannelle saakka.

 Maisemat kiemuraisilta teitlä olivat mahtavat! Sininen meri ja jyrkät vuoret, sekä auringonpaiste. Mikä ihana vihreys tuolla olikaan! Välillä kiemurtelimme näillä pikkuteillä, välillä ajoimme moottoritietä. Molemmat toimivat, paitsi eilen matelimme moottoritien ruuhkassa liikenneonnettomuuden vuoksi. Onneksi kyseessä oli vain peltikolari!

 Monaco oli ehdottomasti näkemisen arvoinen! Parkkipaikka vuorensisältä löytyi helposti ja nähtävyydet tuli kierrettyä näppärästi kaupunkijunan kyydissä. Muutama Ferrarikin tuli bongattua :)

 Välimeri oli uskomattoman sininen sekä paikoin turkoosi! Tosin enpä olisi uskaltanut vielä mennä uimaan, vaikka välillä tarkenimmekin t-paidoissa. Rannalla tuuli kuitenkin puhalsi kylmästi ja takki oli pakko vetää päälle.

Näkymä Bergamon vanhasta kaupungista kukkulan laelta on mahtava! Bergamo on varsin pieni ja tuntematon kaupunki Milanon rinnalla, mutta mielestäni näkemisen arvoinen. Ryanair on varmasti tuonut omalta osaltaan kaupunkiin turisteja ja mekin kiertelimme vanhan kaupungin sokkeloita haltioituneina. Erityiskiitoksen ansaitsee hotellimme Winter Garden parin kilometrin päässä lentokentästä. Erittäin siisti ja moderni hotelli. Lentomme lähti aamulla varhain, joten jouduimme poistumaan hotellista jo ennen kuutta. Silti saimme pikkupurtavaa aamupalaksi (jugurttia, mehua, kuivakakkua), joten tyhjällä vatsalla ei tarvinnut reissuun lähteä. Toki nappasimme lentokentällä vielä croisantit matkaevääksi :)

Nyt koittaa taas paluu arkeen, mutta onnistunutta matkaa on mukava muistella jälkikäteenkin!

Ei kommentteja: