keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Löytöjä

Kävin viime viikolla pitkästä aikaa Stockmannilla ostoksilla. Jotenkin sitä on niin urautunut niihin omiin rutiineihinsa, ettei saa aikaiseksi kokeiltua jotain muuta. Aina sama ruokakauppa ja huoltoasema :) Mutta Stockalla käynti kannatti, sillä tein sieltä löytöjä!


Olen mahdoton turkinpippuri-fani, joten oli ihanaa löytää suosikkikarkkeja täältä! Aikaisemmin olen tuonut pippurit Suomesta tai useimmin Helsinki-Tallinna lautalta jättipusseissa :) Voi olla, että tämän löydön tehtyäni vierailen Stockalla entistä useammin ruokaostoksilla. Kun näytin aarteitani paikalliselle naapurilleni, reaktio oli puistatus. Hän ei voi ymmärtää miten joku voi pitää salmiakista :)

Toisen löydön tein Prismasta, mistä yleensä ostan ruoat. Joudun joka tapauksessa liikkumaan autolla päivittäin, joten Plazan tai Dominan kauppakeskukseen tai Imannan Prismaan ajaminen ei ole iso juttu. Lisäksi tykkään siitä, että löydän Prismasta tuttuja Rainbow tuotteita, kuten jauhoja, kuivahiivaa, öljyjä ja täysjyväpastaa. Lisäksi Prisma myy Oltermannia ja Oivariinia sekä suomalaista voita! Kyllä, vaikka olenkin sitä mieltä että maassa eletään maan tavalla, niin en voi sille mitään että sisälläni asuu edelleen se pieni suomalainen, jolle suomalaiset tuotteet ovat lähellä sydäntä.


Maito on ollut lähes koko täällä oloaikamme haasteellinen juttu. Tavallisesti kauppojen hyllyt notkuvat 2 - 2,5%:sta maitoa, jopa 3,5%:sta löytyy! Rasvaton maito on täällä aivan tuntematon käsite. Alkuaikoina löysin pitkään säilyvää hyla-maidon tyyppistä maitoa, joka oli 0,5%:sta mutta se ei saanut kovin suurta suosiota perheessämme. Lisäksi tämä maito on nyttemmin hävinnyt kauppojen hyllyistä. Prismasta saa kyllä Rainbown rasvatonta maitoa, juuri tuota pitkään säilyvää versiota, mutta senkin mausta tuli valituksia. Nyt silmään osui tämä puoli prosenttinen "tuore"maito! Perhe kiittää ja minä huokaisen helpotuksesta, kun lapsi saa lähes rasvatonta maitoa ruoan kanssa.

Ei kommentteja: