perjantai 13. huhtikuuta 2012

Ravintolaa, taas :)

Paluu pääsiäisreissun jälkeen Riikaan tuntui ensin lähs pudotukselta jääkaudelle. Mutta onneksi eilen oli lämmin päivä, minkä vietin kierrellen pitkästä aikaa Vanhassa kaupungissa. Harmi vaan, että kamera jäi kotiin :( Käyn tosi harvoin Vanhassa kaupungissa ja tälläkin kertaa minulla oli jokin syy: suomineitojen lounas.

Kävimme lounaalla minulle entuudestaan tutussa ravintola Neiburgsissa. Olen vieraillut ko. paikassa pari kertaa aikaisemmin, mutta nyt ajateltuna nämä kerrat eivät ole antaneet todellista kuvaa ravintolasta. Molemmilla kerroilla olin Riian kansainvälisten naisten kanssa liikkeellä, joten palvelu yms oli etukäteen hyvin suunniteltua. Nyt olimme kuitenkin niin sanotusti tavallisina ihmisinä paikalla, ja sain paikasta uuden kuvan.

Ruoka oli hyvää, söimme kaikki lounaslistalta. Annokset eivät olleet jättimäisen isoja, joten alkupala+pääruoka oli sopivasti ainakin minulle. Tosin hölmöilin alkusalaattia tilatessani, kun en lukenut huolella ruokalistaa. Sain salaatin, missä oli jotain sellaista mitä en voi syödä. Onneksi en ole kuitenkaan allerginen ko. ruoka-aineelle, vaan siirsin sen tyynesti sivuun. Mutta harmitti oma tyhmyys! Onneksi pääruoka korvasi harmin hyvillä makuyhdistelmillään!

Tähän samaan voisin linkittää myös toisen suomineitojen lounaspaikan viime syksyltä. Korkean Latvija hotellin (Radisson Latvija) takana on Fazenda niminen kahvila, mistä saa aamupalaa, lounasta sekä päivällistä. Muistaakseni söin jonkun wokin tuolla, ja se oli hyvää. Sisustus oli todella omaperäinen ja hauska, joten kannattaa käydä kahvilassa jos vanha kukkatapettityyli viehättää :) Minusta paikka oli omalla tavallaa suloinen ja söpö.


Tänään onkin siivouspäivä, sillä viikonlopuksi on tiedossa kivaa tekemistä. Ihanaa, kun takatalvi näyttää nyt hellittäneen. Tänään on harmaata, mutta eilisen aurinko jaksaa vielä piristää mieltä!

Kivaa viikonloppua!

Ei kommentteja: