sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Päiväkävelyllä Jurmalassa

Sairastelu helpottaa onneksi, lapsella ainakin. Itselläni meni nenä tukkoon ja kurkkua kaihertaa, mutta eiköhän tämä olo tästä tokene.

Perjantaina sain vihdoinkin sen uuden kameran ja ahkerasti olenkin jo kuvannut :) Tänään käytiin Jurmalassa päiväkävelyllä, joten tässä muutamia otoksia. Aurinko paistoi ihanasti ja meren rannalla unohdin hetkeksi kurkkukivunkin.
Lisäksi en millään malttanut olla kuvaamatta ihania taloja. Osa kaipaisi hieman remonttia tai ainakin uutta maalipintaa, osa oli puolestaan ihania lukaaleja. Nämä siis myös Jurmalasta otettuja kuvia.

 Koiria täällä on paljon, lähes joka omakotitalon aidatulla pihalla juoksentelee isompi haukkuja. Halpa hälytysjärjestelmä.

 Talon seinässä oikealla on laatta jossa lukee:Olisin voinut kiertää koko päivän Jurmalan kapeilla kujilla ja etsiä uusia kuvauskohteita. Mutta nälkä ja väsynyt lapsi pakottivat palaamaan autolle ja kotiin.

Loppuun vielä kuva Akvaparks'in "putkista". Edelleen suosittelen :) Aikaisempi blogimerkintä Akvaparksista löytyy täältä.

Jurmala sijaitsee noin 25 kilometrin päässä Riian keskustasta. Siellä on ihana, yli kolmenkymmenen kilometrin hiekkaranta, joka näkyy lentokoneenkin ikkunasta kun kone alkaa laskeutua Riikaan. Ehdottomasti kannattaa käydä meran rannalla kävelemässä olipa vuodenaika mikä tahansa. Itse kävimme vasta tänään ensimmäisen kerran rannalla lumen tulon jälkeen. Ilokseni kuitenkin huomasin, että rannalle oli aurattu kävelytie.

Enköhän laita tänne pian uusia kuvia, kun en malta pitää näppejäni erossa tuosta kamerasta :)

1 kommentti:

Jurmala kirjoitti...

Jurmalassa olen pari kertaa käynyt sulan aikaan ja ihastunut jopa nimimerkiksi asti. Olipa kaunista ja aurinkoista! Ja mitä aaltoja Riian lahdessa....