tiistai 12. lokakuuta 2010

Ensivaikutelmia

Reilu viikko elämistä ja olemista takana uudessa kotikaupungissa. Flunssa vaivaa edelleen ja on rajoittanut muutaman päivän liikkumista. Toisaalta on ollut hyväkin vain olla ja levätä, kerätä voimia.

Viikossa on saanut muodostettua jo jonkinlaisen ensivaikutelman tästä kaungista. Täytyy sanoa, että pääaääntöisesti ihmiset ovat ystävllisiä ja avulaiaita. Bussikuski oli neuvonut äidilleni missä pysäkillä jäädä pois ja kuinka kävellä meille. Parkkitalossa maksaessani parkkimaksua tungin lippua väärään masiinaan ja ystävällinen mies huuteli toisesta autosta jotain latviaksi, mutta elekielellä pärjättiin, oikea masiina löytyi kulman takaa.

Kaupassa myyjät ovat joko ystävällisiä tai ei-ystävällisiä. Ei-ystävällisillä tarkoitan sellaisia, jotka eivät puhu, eivät hymyile, eivät edes katso silmiin. Tekevät työnsä, mutta eivät anna mitään lisäarvoa asiakkaalle. Tiedän, että Suomessa tämmöinen ei tulisi kuuloonkaan.

Muutamia epäkohteliaitakin ihmisiä olemme tavanneet. Muun muassa ensimmäisenä aamuna taksikuski on nielaissut pussillisen sitruunoita. Näitä tällaisia löytyy kyllä joka paikasta :)

Ruuhka on paikoin sietämätön. Kun on pienestä kaupungista kotoisin, ja viime vuodet asunut toisessa pienessä kaupungissa niin reilu puoli tuntia ruuhkassa tuntuu uskomattomalta. Eräänä aamuna vietimme 50 minuuttia autossa, matkamme pituus oli noin 8 kilometriä. Joten tarkkana saa olla mihin vuorokauden aikaan lähtee liikkeelle.

Syksy on todellakin tullut ja ilmat viilentyneet. Tällä viikolla on ollut kova ja kylmä tuuli, joka on varmaan myös osaltaan pitkittänyt flunssasta paranemista. Tässä maassa on kuulema tapana laittaa taloihin lämmöt päälle vasta myöhään syksyllä. En tiedä onko meidän talo normaali tapaus vai poikkeus, mutta onneksi meillä lämmitys toimii! Silti saa pistää pitkähihaista päälle ja villasukkia jalkaan.

Meillä on todella ihanat naapurit, joilta olemme saaneet paljon tukea ja apua. Olisin varmaan aivan pallo hukassa, ellen voisi kysyä yksinkertaisia ja tyhmiä kysymyksiä naapuriltani :) Ne ovat sellaisia pieniä, elää helpottavia asioita, jotka saa selvitettyä kyllä itsekin, mutta se vaatii hieman enemmän aikaa. Esim. missä on posti, kuinka toimia sen ja tämän asian kanssa, kuka tietää minkäkin asian, mistä kannattaa ostaa mitäkin jne.

Koti on oikeastaan tällä hetkellä niin valmis kuin mahdollista. Kaikki laatikot ovat purettu, vaatekaapit pursuavat astioita (sillä keittiössä ei ole säilytystilaa tällä hetkellä, vain pöytätaso, tiskiallas ja hellalevy) ja muut tavarat ovat löytäneet pikkuhiljaa paikkansa. Seuraavana suurempana projektina on uuden sohvan löytäminen. Alunperin meidän piti ostaa oikea, kunnollinen vierassänky. Mutta koska jouduimme odottamaan muutaman yön omien huonekalujen saapumista teimme pikaratkaisun ja ostimme pari ilmapatjaa Jyskistä (täältä). Niillä olikin yllättävän hyvä nukkua, joten päätimme, että jätämme vierassängyn ostamatta ja hankimme sen sijaan uudet sohvat :)

Ei kommentteja: