tiistai 5. lokakuuta 2010

Kotona

Vihdoinkin täällä! Alku on ollut haastava monella tavalla, mutta tiivistettynä voin sanoa, että olen hyvin väsynyt mutta erittäin onnellinen.

Mitähän tästä kaikesta osaisin kertoa? Paljon on tapahtunut kaikenlaista enkä oikein tiedä mistä aloittaisin ja miten :)

Perjantaina saavuttiin aamulla ja mentiin heti hakemaan meille varattua autoa autokaupasta. Myyjä oli mukava ja ystävällinen ja selitti meille kärsivällisesti kuinka automaattivaihteinen auto toimii. Minä hyppäsin sitten ensimmäisenä rattiin ja kaikki meni hyvin ensimmäisiin liikenevaloihin saakka. Siihen auto teki totaalisen stopin! Hätävilkut päälle ja äkkiä soittamaan automyyjälle (onneksi liike oli muutaman sadan metrin päässä!). Autoja meni ohi ja minua nolotti. Mutta pian saatiin uusi auto ja vaihettiin tavarat autosta toiseen ja matka pääsi jatkumaan.

Seuraavana määränpäänä oli kauppakeskus Spice, josta ostettiin ruokaa sekä ilmapatjat. Spice on todella iso ostoskeskus, josta löytyy pieniä erikoiskauppoja, merkkiliikkeitä ja oikeastaan mitä tahansa. Siellä on ruokakauppa Rimi sekä vieresträ löytyy iso Spice Home, jossa on huonekalu- ja sisustuskauppoja. Meidän muuton kanssa oili pieniä ongelmia, joten olimme viikonlopun ilman tavaroitamme. Olin pakannut lakanat ja pyyhkeet mukaan, peitot lainattiin naapurilta :)

Viikonloppu meni retkitunnelmissa. Syötiin leipää, juustoja, hedelmiä yms ja juotiin teetä, keratkäyttöastioista. Nukuttiin ilmapatjoilla ja ihaltiin Riian tähtitaivasta. Joka päivä ollaan käyty kaupoissa ostamassa milloin mitäkin: lamppuja, ruokaa, wc-koukkuja, mattoja, siivousvälineitä, kertakäyttöastioita yms.

Sunnuntaina ajettiin Jurmalaan, noin 20-30 km Riiasta. Käveltiin ihanalla hiekkarannalla ja ihaltiin merta. Jurmalasta löytyy yhteensä 32 kilometriä rantaa, suosittelen! Tämän jälkeen käytiin Lidossa syömässä (tästä kerron myöhemmin lisää linkkien kera).

Maanantai oli oikeia hulinapäivä! Muuttokuorma saapui, miehiä meni ja tuli, oli muuttomiestä, remonttimiestä, korjausmiestä jne. Meillä ei ole vielä keittiötä, koska se ei ole vielä valmistunut ja saapunut tänne Saksasta. Joten maanantaina saimme, onneksi, väliaikaisen keittiön (pesuallas, hellalevy ja hieman tasoa), lisäksi saimme oman jääkaapin ja astianpesukoneen toimimaan.

Tänään olen purkanut muuttolaatikoita, käynyt ajamassa yksin kaupungilla autolla, ajanut tuhat kertaa harhaan ja joutunut tekemään turhia lenkkejä. Onneksi on navigatori! Sain hankittua itselleni Latvian puhelinliittymän. Oma Suomen liittymäni ei toimi tällä hetkellä ollenkaan, joten tektiviestit eivät tule läpi :( Kävin lounaalla Suomi-netojen kanssa. He ovat muita täällä asuvia suomalaisia naisia jotka tapaavat kerran kuussa lounaan merkeissä.

Tämä tällä erää, nyt kun netti toimii niin pääsen taas aktiivisemmin päivittämään kuulumisia :)

Koti on kuitenkin ihana ja remontti on valmistunut! Ainoa mikä puuttuu on keittiö, mutta tuolla väliaikaisella keittiöllä pärjäämme siihen saakka kunnes saamme oikean :)

2 kommenttia:

Päivi H-K kirjoitti...

Ihanaa lukea "matkakertomusta"! :)

Riikka kirjoitti...

:)