torstai 21. lokakuuta 2010

Lunta, autoa ja uudet kynnet

Täällä satoi viime lauantaina lunta! Lähdimme juuri miehen kanssa autokauppaan, kun kesken matkan yllätti kunnon lumisade :)

Autokauppa reissu oli mielenkiintoinen. Menimme käytettyjen autojen kauppaan, missä kukaan ei puhu englantia. Lähinnä myyjät puhuvat venäjää tai latviaa. Muutenkin käytettyjen autojen kauppa on erilaista, vaikka en olekaan mikään auto-asiantuntija. Autot on ajettu isolle, aidatulle aluelle ja jossain reunalla on pikkuinen koppi mistä tehdään kauppaa. Näitä aidattuja alueita on vierivieressä Maskavas Ielalla. Autot ovat toki myös netissä, kuten nykypäivänä pitääkin olla.

Löysimme minulle sopivan auton, mutta saamme sen vasta ensi viikolla rekisteröinnin vuoksi. Kaupat syntyivät lopulta, kun mies kävi työkaverinsa kanssa hieromasa kauppoja uudelleen tämän viikon alussa.

Autokanta täällä on paljon uudempi kuin Suomessa. Toki niitä ladojakin ynnä muita vanhempiea autoja näkyy, mutta pääsääntöisesti ihmiset ajavat paremmilla autoilla kuin Suomessa. Toki pääkaupunki on aina pääkaupunki, enkä tiedä minkälaisia autoja maaseudulla on.

Tämä kuva oli matkalla autokauppaan.

Lumi tietenkin suli pois samantien. Tämä viikko on ollut sateinen, joten olemme viettäneet lapsen kanssa aikaa sisätiloissa. Tietenkin meillä on kunnolliset Rukka-sadevaatteet mukana, mutta toivumme edelleen flunssasta.

Muutoin tämä viikko on mennyt arki-rytmin etsimisessä. Kaikki tarpeellinen kaupoissa juokseminen on suoritettu, joten nyt olisi aika keskittyä olennaiseen. Lapsi oli tällä viikolla myös ensimmäisen kerran hoidossa täällä ollessaan. Löysin lastenhoitajan lähempää kun olisin ikinä uskonut :) Tässä vaiheessa hoito on satunnaista, mutta tarkoituksena on totuttaa lasta vieraaseen kieliympärisöön ennen varsinaisen hoidon alkamista ensi vuonna.

Tässä sitä oikeaa lähiömeininkiä. Tällaisia taloja on pilvin pimein eräässä osassa Riikaa. Uskon kuitenkin, että karujen seinien sisältä paljastuu lämpimiä koteja ja ystävällisiä ihmisiä.

Eräänä päivänä meillä kävi verhojen suunnittelija, joka otti ikkunoista mitat. Sovittiin, että hän ilmoittaa milloin on tehnyt suunnitelmat ja menen liikkeeseen katsomaan malleja. Jännittää, että vastaakohan hänen suunnitelmansa yhtään omaa mielikuvaani :) Yritin tietenkin selittä hänelle omaa näkemystäni, mutta suomalainen näkemys voi olla hyvin erilainen kun latvialainen.

Eilen kävin enisimmäisen kerran elämässäni ottamassa rakennekynnet. Tai en tiedä mikä niiden aivan virallinen nimi on, mutta jokatapauksessa kynsiin laitettiin tipit ja jotain ainetta, mikä kovetettiin uv-valossa. Hinta oli mielestäni enemmän kuin kohtuullinen! Varsinaisessa kauneushoitolassa kynnet maksaa noin 24 latia (~34€).

Uudet kynnet :)

Tänään lähden illalla elokuviin naapurini kanssa. Menememme katsomaan Eat Pray Love -elokuvan, jonka jälkeen menemme syömään Vanhaan kaupunkiin. Taas hämmästyin täkäläistä hintatasoa. Leffalippu maksoi 3,60 latia (5,09€), Suomessa samasta saa maksaa 10€!

2 kommenttia:

SaaraBee kirjoitti...

Terveiset täältä Irlannista. Ehdin vasta nyt lukemaan blogisi ihan alusta asti. Mielenkiintiosta lukea elämästäsi siellä Riiassa.
Pärjääkö siellä hyvin englannilla?

Riikka kirjoitti...

Hei ja tervetuloa lukemaan blogiani!

Täällä pärjää yllättävän hyvin englannilla. Tai ainakin minä olen pärjännyt tähän asti :) Toki jossain paikoissa joutuu ottamaan elekielen avuksi. Mies on asioinut lamppukaupassa puutteliseella venäjällään sekä apteekissa saksaksi. Mutta jollei kyseinen myyjä puhu engalntia ja paikalla on joku joka osaa, niin sitten otetaan tulkki avuksi. Lisäksi olemme saaneet jonkin verran apua naapuriltamme sekä miehen työkavereilta. Tietenkin olisi hyvä oppia hieman latviaa tai edes venejää, että päivittäiset asioinnit sujuisivat mutkattomasti!