lauantai 29. tammikuuta 2011

Akvaparks

Tänään teimme viimeikin odotetun visiitin Jurmalaan Akvaparksiin. Tosin ennen sitä täytyi käydä etsimässä miehelle ja lapselle uima-asut. Ajoimme läheiseen ostoskeskukseen, sillä arvelimme että varmimmin löydämme etsimämme urheilukaupasta. Näin ei kuitenkaan käynyt, sillä kummassakaan urheilukaupassa ei ollut ollenkaan myynnissä uima-asuja, joten suuntasimme ostoskeskuksen ruokakauppaan eli supermarkettiin. Sieltä löysimme miehelle sopivat housut mutta lasten valikoima oli onneton, kokoja oli lähinnä vauvoille. Kävin eräässä lastenliikkeessäkin katsomassa, mutta sielläkään ei ollut uikkareita myynnissä. Lopulta meidät pelasti Lindex! Sieltä löytyi juuri sopivat muumi uikkarit pienelle polskijalle :)

Akvaparks itsessään oli minulle positiivinen yllätys. En ole mikään vesipuistojen asiantuntija, ja viimeksi olen sellaisessa tainnut vierailla yläasteen leirikoulussa 90-luvulla. Hinta oli yllättävän kallis, yli 30 latia meidän perheeltä. Pukuhuone oli yhteinen kaikille, seinuistoilla oli pienet kopit missä vaihdettiin uimapuvut päälle. Suihkutila oli myös yhteinen, eikä ollut puhettakaan että uikkaria olisi otettu pois peseytymisen ajaksi.

Itse allasosasto oli iso ja todella monipuolinen. Löytyi aaltoallas, porealtaita, ulkoallas, lapsille oma laiva-allas sekä lukemattomia vesiliukumäkiä ja pienempiä altaita sekä virtaava joki jossa sai kellua virran muakana sekä tietenkin vielä saunat (tavallinen ja turkkilainen). Naapurin tyttö sai huijattua minut pariin vesiliukumäkeen! Jos olisin etukäteen tiennyt mitä tuleman pitää niin olisi jäänyt kokeilematta, mutta hyvät kyydit niissä ainakin sai. Joka mäellä oli oma laskualustansa, osaan mentiin yksin, osaan taas pari-kolme yhdellä laskualustalla.

Ruokailu onnistui hyvin yläkerran ravintolassa minne tepasteltiin uikkarit päällä. Maksun sai hoitaa rannekkeella. Sammalla tavalla maksettiin allasbaarissa Spa-osastolla. Seinällä olevan kyltin mukaan drinkkejä löytyi joka lähtöön! Poreammeissa lähes jokaisella olikin drinksulasi kädessä.

Niin vain neljä tuntia hurahti eikä missään vaiheessa ollut tylsää. Tänne täytyy mennä uudelleen!

Akvaparks sijaitsee siis Jurmalassa, noin 24 km:n päässä Riian keskustasta. Suosittelen paikkaa etenkin lapsiperheille sekä niille jotka kaipaavat joko rentoutumista tai aktiviteettiä veden parissa. Jokaiselle löytyy varmasti jotain :)

2 kommenttia:

Jurmala kirjoitti...

Jäi kiinnostamaan, että olihan siisti? Jos joskus siellä päin liikun, pitänee ottaa uikkari mukaan. Mutta, pöpöt yhteisissä altaissa aina mietityttää.....

Riikka kirjoitti...

Ihan siisti paikka oli, riippuu tietenkin aina että mihin vertaa ;) Uikkari kannattaa ottaa mukaan, etenkin kesällä kun pääsee Jurmalan rannoille mereen uimaan!