maanantai 10. tammikuuta 2011

Juhlaväsymystä ilmassa

Viikonloppu meni rennoissa tunnelmissa. Lepäiltiin kotona ja kerättiin voimia, ehkä jonkinlaista "juhlimisväsymystä" ilmassa. Joulun ja vuoden vaihteen jälkeen tulee aina sellainen ajanjakso, ettei meneminen kiinnosta vaan tekee mieli vain ladata akkuja ja siirtää ajatukset kohti kevään odottamista. Etenkin tänä vuonna tuo on korostunut, sillä joulun ja uuden vuoden lisäksi juhlimme yhdet häätkin väliviikolla.

Eilien kuitenkin keräsimme voimamme ja lähdimme juhlimaan naapurin merkkipäivää. Kävimme syömässä Monterosso ravintolassa Vanhassa kaupungissa. Hintatasoltaan paikka on kalliimmasta päästä, mutta ruoka oli todella hyvää. Alkusalaatiksi otin tomaatti-mozzarella-avokadoa, johon olisin kaivannut jotain kastiketta tai öljyä, muuten oli oikein maistuvaa. Pääruokasi söin Kievin kanaa, joka oli oikein onnistunut makuelämys. Jälkiruoaksi perinteistä Tiramisua, joka kruunasi illan, nam mitä herkkua! Maistoin myös päärynä-sinihomejuusto jälkiruokaa, jota suosittelen jos on homejuuston ystävä!

Ravintola Monterosso.

Ehkä minun pitäisi hieman selventää käsitettä "naapuri". Kirjoitan näköjään aina vain naapurista, mutta en välttämättä tarkoita samaa ihmistä :) Meillä on paljon naapureita, jotka ovat joko suomalaisia tai latvialaisia, miehiä ja naisia. En tiedä kuinka erottelisin näitä naapureita toisistaan, sillä en myöskään halua kertoa heidän oikeita nimiään. Joten niin pitkään ennen kuin keksin jonkin keinon kuinka erottaa naapurit toisistaan, kutsun heitä kaikkia yleisesti naapuriksi :) Koittakaa pysyä perässä!

Tälle viikolle ei ole ihmeempiä tiedossa. Lapsi menee luultavasti parina päivänä kerhoon ja itselläni on suomineitojen lounas. Joten eiköhän loppuviikosta ole taas luvassa uusi ravintola suositus!

Säästä vielä sananen. Lumisade on muuttunut vesisateeksi ja pakkanen plussa-asteiksi. Joten nyt jos tulee uudelleen pakkasta Riika jäätyy ja pelti kolisee. Vaikka tuo lumi oli lopulta aika rasittavaa, niin sentään se olisi kauniinpaa kuin harmaa loska. Toivottavasti kevät tulee pian!

3 kommenttia:

SaaraBee kirjoitti...

Välillä tekisi mieli blogia kirjoittaessa käytää ihan oikeita nimiä. Selventäisi tekstiä huomattavasti, mutta sitten kun naapurista on jotain vähän negatiivisempää sanottavaa on hyvä ettei kukaan tiedä kenestä kirjoittaa. Minulle tuli ihan sattumalta yksi lukija, jonka anoppi tunsi asuntoalueeni ihmisiä.
Maailma voi joskus olla uskomattoman pieni!

Jurmala kirjoitti...

Entäpä jos nimeät naapurisi sarjakuvahahmojen mukaan? Mikäli se on liian osoittelevaa, ota käyttöön kirjaimet. Aloitat A:sta, jonka kanssa ehkä eniten tekemisissä aina Ö:hön asti, niin lukija tietää, että nyt kyseessä harvemmin eteen tuleva tuttavuus. Mikäli sillä nyt on minkään valtakunnan(Latvian tahi Suomen tahi Vinku-Intian) merkitystä, keiden kanssa olet tekemisissä. Joten naapuri on ihan hyvä nimike kenelle tahansa ; )

Riikka kirjoitti...

Maailma voi todellakin olla joskus pieni. Enkä minä tiedä jos vaikka naapuritkin lukevat tätä blogia, tai heidän sukulaisensa/ystävänsä Suomessa. Lisäksi mietin sellaistakin, että itse en tahtoisi että joku kirjoittaisi minusta jossain julkisessa blogissa oikealla nimelläni, joten siksi en halua myöskään tehdä sitä muille. "Kohtele muita kuten haluaisit itseäsi kohdeltavan".

Tuo voisi olla yksi vaihtoehto laittaa naapurit aakkosjärjestykseen, mutta jostain syystä sekään ei tunnu oikealta. Tuntuisi vaikealta "arvottaa" ihmiset johonkin järjestykseen, sillä yhden kanssa teen tietynlaisia juttuja ja toisen kanssa taas toisenlaisia.

Joten jatkan käsitteen "naapuri" käyttämistä :)